Vila-real aprova el nou urbanitzador per a fer d’Espai Vila-real un dels projectes tractors de la nova ciutat del segle XXI

Vila-real aprova el nou urbanitzador per a fer d’Espai Vila-real un dels projectes tractors de la nova ciutat del segle XXI
26/07/2022 -

El Ple de l’Ajuntament de Vila-real ha aprovat aquest matí per unanimitat la cessió de la condició d’agent urbanitzador del PAI Europlataforma Intermodal (Espai Vila-real) a Espai Comercial Vila-real, un tràmit que desbloqueja la urbanització de prop d’un milió de metres quadrats en la N340 en el que serà “un dels projectes tractors de la nova Vila-real del segle XXI”. El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, qui ha explicat el procediment a la resta de membres del plenari, avança que el PAI suposarà la construcció -tal com el mateix urbanitzador ha anunciat ja públicament- “d’una estació logística de primera magnitud” i serà també clau per a culminar la ronda Sud-oest amb la connexió amb l’N-340.

“Per a entendre la rellevància del que hui aprovem ens hem de remuntar a principis dels anys 90, quan el govern municipal d’Enrique Ayet projecta un centre comercial logístic en el milió de metres quadrats situats per davant de Porcelanosa. Quan arriba el PP, malauradament no segueix eixa línia i proposa un PAI, que s’aprova l’any 2000 de manera provisional, amb una vessant comercial i especulativa que no va ser possible, si és que alguna vegada va haver-hi alguna cosa seriosa darrere”, argumenta Obiol. “Portem molts anys treballant per tornar aquest PAI a la senda de l’economia productiva i, de fet, és un dels pocs plans d’actuació integrada de la quinzena que vam heretar del PP que no hem caducat”, detalla. En aquesta situació estan, a més de l’Espai Vila-real, el PAI industrial del Clúster de la Innovació Ceràmica (CV-20), reactivat també recentment, i la urbanització del Madrigal, en el qual s’estan donant també passes importants com les gestions per a la reducció de la parcel·la mínima.

La proposta aprovada pel Ple contempla la cessió de la condició d’agent urbanitzador, que fins ara ostentava Medi Proyectos Inmobiliarios -en concurs de creditors en fase de liquidació- en favor d’Espai Comercial Vila-real. Després de l’aprovació plenària, el nou urbanitzador haurà de formalitzar els avals i el conveni amb l’Ajuntament mitjançant el qual assumeix tots els drets “però també totes les obligacions” de l’anterior urbanitzador, “entre ells, la dels accessos amb la connexió de la fronda Sud-oest”, puntualitza Obiol. El regidor afegeix que Espai Comercial Vila-real ha aportat a l’Ajuntament totes les garanties i solvències possibles per tal de “tirar endavant un PAI productiu, un programa comercial logístic complementari del sector ceràmic, que crearà inversió i treball i serà un dels projectes tractors de la nova Vila-real del segle XXI, clau per al clúster ceràmic”. “Una nova mostra de l’aposta d’aquest govern municipal per l’economia productiva, especialment la industrial, enfront de l’economia especulativa del Partit Popular”, incideix.

Obiol ha volgut donar les gràcies als serveis tècnics, jurídics i urbanístics de l’Ajuntament pels esforços per dur endavant la proposta. “Un primer pas en el qual portem molt de temps treballant i que és una molt bona notícia per a Vila-real”, conclou.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari