El Ple de Vila-real avala per unanimitat l'inici dels tràmits urbanístics per a la cessió del terreny del quart institut

El consistori fa camí per a posar a la disposició de la Conselleria els 15.000 metres quadrats de sòl situats en la zona nord-oest de la ciutat

El Ple de Vila-real avala per unanimitat l'inici dels tràmits urbanístics per a la cessió del terreny del quart institut
29/03/2022 -

El Ple de l’Ajuntament de Vila-real ha aprovat l’inici dels tràmits urbanístics per a posar a la disposició de la Conselleria d’Educació el terreny per a la construcció del quart institut. El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, ha explicat que l’aprovació plenària de hui és de summa importància per a “fer camí” en la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) amb la finalitat de qualificar de sòl dotacional educatiu la parcel·la de 15.000 metres quadrats en la qual se situarà el futur IES. Obiol ha detallat que es tracta d’una poma situada entre els carrers Atrevits, Notari Magín i Puig Campana, en la zona nord-oest de la ciutat, la meitat de la qual ja és de propietat municipal, mentre que en el pressupost municipal existeix dotació econòmica per a adquirir la part restant.

El Ple ha avalat per unanimitat remetre la documentació a l’òrgan territorial i ambiental competent, que en aquest cas és la Junta de Govern Local, per a “iniciar la tramitació urbanística i posar com més prompte millor a la disposició de la Conselleria aquest terreny que dotarà d’un centre de secundària a la zona nord-oest de la ciutat”. També s’ha aprovat el tràmit urbanístic per a la modificació puntual del PGOU entorn de l’Estadi de la Ceràmica que permeta la remodelació del camp de futbol. En aquest cas, el punt ha comptat amb el vot a favor de PSPV, Ciutadans, Partit Popular i Compromís, i l’abstenció de Vox -el regidor d’Unides Podem no ha participat en el Ple per motius de salut-.

D’altra banda, la sessió plenària també ha donat via lliure a dos plans sectorials de gran importància per al municipi: el Pla d’Acció per al Clima i l’Energia Sostenible (PACES) i el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS). El primer dels documents ha sigut aprovat amb el vot favorable de tots els grups, a excepció de Vox, que s’ha abstingut. El portaveu de l’equip de govern, Javier Serralvo, ha explicat la importància del PACES, un “document viu” que marca a l’Ajuntament objectius de futur en la lluita contra el canvi climàtic i la sostenibilitat. Per part seua, el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, ha destacat que el PMUS “situa al vianant en el centre de la mobilitat i suposa un canvi de concepte per a fer una ciutat més amable i que deixe d’estar centrada en l’automòbil”. El Ple ha aprovat definitivament el PMUS amb el vot favorable de PSPV, Ciutadans i Compromís, i l’abstenció de PP i Vox.

Per unanimitat ha tirat avant la proposta de la regidora de Seguretat Pública i Emergències per a sol·licitar a la Conselleria de Justícia la concessió de la corresponent condecoració als agents de la Policia Local Sergio Vizcaíno Morcillo i Francisco Ferrer Mas per la seua actuació exemplar en impedir que una persona es llevara la vida. També per unanimitat, el Ple municipal ha aprovat l’adhesió al servei de teleassistència de la Diputació de Castelló que es reprén per a garantir l’atenció de persones majors durant 24 hores al dia els 365 dies a l’any, tal com ha explicat la primera tinenta d’alcalde i regidora de Serveis Socials, Silvia Gómez.

D’altra banda, la sessió plenària també ha donat llum verda a tres declaracions institucionals que han comptat amb el suport de tots els grups municipals: la primera d’elles perquè la raça canina del gos ratoner valencià siga declarada patrimoni cultural i històric de Vila-real. Una altra de les declaracions institucionals té com a objectiu demanar al Govern central ajudes per al sector tauleller en l’actual situació de crisi derivada de l’increment dels costos energètics. En aquest sentit, el tercer dels acords municipals sol·licita també al Govern central uns costos energètics assumibles per a les llars, la indústria i l’Ajuntament de Vila-real, davant les greus afeccions que l’escalada de preus de l’electricitat i el gas està provocant en l’economia local.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari