El Ple de Vila-Real sol·licita a la Generalitat condecoracions per a cinc policies locals i tres veïns de la ciutat per la seua actuació exemplar

El Ple de Vila-Real sol·licita a la Generalitat condecoracions per a cinc policies locals i tres veïns de la ciutat per la seua actuació exemplar
22/12/2020 -

El Ple de l’Ajuntament de Vila-real ha aprovat per unanimitat sol·licitar a la Generalitat Valenciana la concessió de condecoracions per l’actuació exemplar de cinc agents de la Policia Local així com de tres veïns de la ciutat. Així, amb el suport de tots els grups es demanarà la concessió de la corresponent distinció a Pátric Norambuena Capella i als agents Carlos Navarro Madueño i José Luis Bueso Mínguez, per la seua actuació per a salvar la vida d’una persona que estava punt de precipitar-se per una finestra. Així mateix, també se sol·licita una distinció de la Generalitat Valenciana a Erika Luján Yagüe i Iván García Martí, a més dels agents Sergio Castillo Sánchez, Andrés Romera Martínez i David López Moya, per la seua actuació en un accident ocorregut amb una motoserra en una finca rural, ja que, gràcies a la seua ràpida intervenció, la persona accidentada va poder salvar una cama.

En la sessió també s’ha aprovat la incorporació del sistema de vídeo acta per als plens municipals, una eina que, segons ha destacat l’alcalde, José Benlloch, garantirà una major seguretat jurídica i eficàcia en la transcripció de les actes dels plens municipals. Benlloch també ha explicat que en la sessió, que finalment s’ha celebrat de manera extraordinària i urgent, s’ha eliminat el punt per a sotmetre a votació la plantilla pressupostària per a rectificar una qüestió tècnica, de manera que aquesta plantilla s’aprovarà juntament amb el pressupost municipal de 2021 en un pròxim ple.

L’alcalde ha demanat disculpes per l’error de l’Alcaldia en les últimes dues setmanes, no es va procedir a tramitar i sol·licitar informes de la proposta que el grup municipal de Compromís havia fet de compareixença de la regidora d’Educació, Aida Beteta. En el dia d’ahir, l’alcalde, José Benlloch, va sol·licitar un informe al secretari municipal i va comunicar la decisió a la portaveu del grup municipal Compromís, Maria Fajardo, explicant que una vegada es tinguera l’informe de Secretaria, la petició s’inclouria en un posterior plenari.

Malgrat aquest acord, segons ha explicat el primer edil, hui Compromís ha presentat un escrit d’impugnació de tots els punts de l’ordre del dia del ple convocat per a les 11.00 hores. Vista la inseguretat jurídica que podia generar la celebració d’aquest, l’Alcaldia ha decidit dictar un decret de suspensió que ha sigut notificat a tots els grups municipals. A causa de la necessitat d’aprovar els punts de l’ordre de dia com més aviat millor, la Secretaria ha emés ràpidament un informe i s’ha convocat el ple de manera extraordinària i urgent per a les 14.00 hores.

La petició de Compromís de compareixença de la regidora s’ha desestimat. L’alcalde ha explicat que ja hi ha altres òrgans municipals en els quals poden comparéixer els regidors com les comissions o les juntes de portaveus i que aquest instrument es podria usar per a casos puntuals en els quals es puguen exigir responsabilitats per alguna qüestió però no de manera habitual, ja que ha remarcat que la legislació atorga al ple la potestat de decidir si s’accepta o no aquesta petició de compareixença.

Benlloch ha tancat la sessió felicitant el Nadal als grups polítics i a tota la ciutat i llançant un missatge de responsabilitat en aquestes festes per a “regalar-nos salut per a tots i totes”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari