El Ple de Vila-real aprova el pagament de 257.000 euros a proveïdors i avala el canvi del festiu del 18 de maig a l'11 de setembre

La sessió també ha donat llum verda a una declaració institucional sobre la unió del municipalisme valencià davant el coronavirus

El Ple de Vila-real aprova el pagament de 257.000 euros a proveïdors i avala el canvi del festiu del 18 de maig a l'11 de setembre
28/04/2020 -

El ple ordinari del mes d’abril ha aprovat dues noves relacions de despeses per a saldar pagaments a empreses seguint el criteri marcat des de l’Alcaldia de donar prioritat al pagament a proveïdors en l’actual crisi provocada per la pandèmia de coronavirus. L’import de les dues relacions de despeses ascendeix a prop de 257.000 euros i correspon a treballs i serveis prestats per empreses durant el passat 2019, la majoria durant l’últim trimestre de l’any.

El regidor d’Economia, Xus Madrigal, ha defensat que una de les relacions de despeses, amb un import de 239.558 euros, correspon a serveis necessaris que “estan validats tant pels tècnics dels diferents departaments com pels regidors delegats dels mateixos” però que “per diferents motius la seua contractació no ha sigut possible, bé perquè el servei s’ha generat de manera urgent o extraordinària o bé per la complexitat a l’hora d’elaborar les licitacions”. Entre els pagaments hi ha factures corresponents al tractament d’aigües residuals, neteja d’instal·lacions municipals, servei de grua, la mitja hora gratuïta de l’aparcament de la plaça Major o l’autobús urbà. Aquest punt ha sigut aprovat amb el suport de PSPV i Unides Podem i l’abstenció dels partits de l’oposició. Tant Madrigal com l’alcalde, José Benlloch, han reiterat que la prioritat de l’Ajuntament en aquests moments és agilitar al màxim la tramitació de tots els pagaments pendents per a ajudar a l’economia local i a les empreses.

D’altra banda, la segona relació de despeses, que ascendeix a 17.418 euros, correspon a l’escola infantil municipal gestionada per la cooperativa El Solet, un pagament subvencionat per la Generalitat Valenciana i que correspon als mesos de setembre i novembre de 2019. L’abonament d’octubre està a costa d’esmenar un error en la facturació, segons ha explicat Madrigal. L’aprovació d’aquest pagament ha tirat avant amb el suport de PSPV, Unides Podem i Compromís, i l’abstenció de PP, Ciutadans i Vox.

La sessió ordinària del ple també ha donat llum verda al canvi del festiu local del 18 de maig a l’11 de setembre. Després de la suspensió de les festes patronals de maig en honor a Sant Pasqual, el regidor de Festes, Diego Vila, va proposar, amb el suport de la Junta de Festes i la Comissió de Penyes, el canvi del festiu del dilluns 18 de maig al divendres 11 de setembre, coincidint amb les festes de la Mare de Déu de Gràcia. L’alcalde ha agraït el suport i la comprensió dels col·lectius implicats en les festes, especialment la reina i dames, davant la suspensió dels festejos de maig per la situació de la crisi sanitària.

Finalment, tots els partits han acordat una declaració institucional sobre la unió del municipalisme valencià davant el coronavirus, en suport a la declaració impulsada per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. L’acord insta al Govern central a permetre que els ajuntaments puguen disposar del 100% del superàvit, amb la flexibilització de la regla de la despesa, amb la finalitat de pal·liar els danys causats per l’estat d’alarma. També es demana poder utilitzar els romanents de tresoreria per a impulsar mesures de suport a l’economia i les famílies davant la situació actual, així com una major participació en els fons europeus per a atendre les dificultats econòmiques derivades de la pandèmia. Entre altres qüestions se sol·licita també suspendre temporalment els efectes dels plans econòmics-financers que afecten alguns ajuntaments i diputacions provincials.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari