Els Pressupostos Participatius de Vila-real es reinventen per a canalitzar propostes veïnals i reprendre projectes parats per la covid-19

Els Pressupostos Participatius de Vila-real es reinventen per a canalitzar propostes veïnals i reprendre projectes parats per la covid-19
22/10/2020 -

L’Ajuntament de Vila-real, de la mà del Consell de Participació Ciutadana, ha establit un sistema excepcional per a poder desenvolupar una nova edició dels Pressupostos Participatius adaptada a les circumstàncies actuals per la pandèmia. La regidora de Participació Ciutadana, Miriam Caravaca, i el vicepresident del Consell de Participació Ciutadana, Joaquín Bartoll, han presentat el model que s’ha consensuat per a enguany, en el qual es prescindirà de les jornades de treball a causa de la crisi sanitària i com a alternativa per a canalitzar les propostes veïnals s’habilitarà un correu electrònic per a recollir les demandes de la ciutadania.

Caravaca ha reconegut que “ens hauria agradat dir que hem pogut fer la totalitat de projectes dels Pressupostos Participatius per a enguany però no ha sigut possible perquè des del 13 de març aquest equip de govern ha dedicat tots els esforços humans i econòmics a fer front a la pandèmia”. La regidora ha avançat que la prioritat per a l’any vinent serà continuar amb la lluita contra la covid-19 però ha assegurat que els projectes que no s’han executat es contemplaran en el pressupost de 2021, “ja que per a nosaltres la participació ciutadana i la proximitat són eixos fonamentals de la nostra cultura associativa”. En aquest sentit, ha valorat el treball dels òrgans de participació amb què compta l’Ajuntament i ha agraït de manera especial la col·laboració del Consell de Participació Ciutadana per a elaborar el sistema alternatiu per a recollir les propostes.

Per part seua, Joaquín Bartoll ha constatat que “enguany ha sigut excepcional per la situació d’estat d’alarma i els efectes de la covid-19”, que han condicionat el compliment dels Pressupostos Participatius. Així i tot, segons Bartoll, s’han executat el 67% dels projectes i la resta es consignaran per a 2021. En aquest sentit, la regidora de Participació Ciutadana ha explicat que “malgrat les complicacions sobrevingudes, hem pogut dur a terme algunes de les propostes com per exemple el projecte d’inserció laboral per a persones amb diversitat funcional o la reordenació de l’entorn del centre de salut de la Bòvila”. Així mateix, Caravaca ha avançat que “en poques setmanes veuran la llum altres com la campanya de sensibilització per a la recollida i neteja d’excrements i orines de mascotes en la via pública”.

Per a fer arribar les propostes s’ha habilitat el correu participacio@vila-real.es on es podran enviar els suggeriments fins al 31 d’octubre. El 4 de novembre es reunirà el Consell de Participació Ciutadana per a avaluar-les i les iniciatives triades es traslladaran també a la taula del Pacte local pel renaixement en la qual estan representats tots els partits polítics.

El vicepresident del Consell de Participació Ciutadana també ha explicat que es crearà la comissió de seguiment dels Pressupostos Participatius i ha apuntat que “cal tindre en compte també que moltes vegades la ciutadania planteja demandes que no són competència de l’Ajuntament i que depenen d’altres administracions, per la qual cosa no sempre es poden desenvolupar amb la celeritat amb la qual ens agradaria”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari