Serralvo: “El problema de Vila-real no és el PGOU del 93 si no la gestió que en va fer el Partit Popular i que ha hipotecat la ciutat”

Serralvo: “El problema de Vila-real no és el PGOU del 93 si no la gestió que en va fer el Partit Popular i que ha hipotecat la ciutat”
29/01/2020 -

El portaveu de l’equip de govern, Javier Serralvo, ha lamentat hui la “nova mentida del Partit Popular de Vila-real i el seu portaveu, Héctor Folgado” en relació a la gestió urbanística i la modificació del PGOU que ahir el Ple va aprovat sotmetre a informació pública per a mitigar l’impacte de l’urbanisme anterior a 2011. Serralvo s’ha referit als intents del PP de “fer creure a la ciutadania” que els problemes de gestió urbanística que enfronta Vila-real, amb el pagament en vuit anys de 28,4 milions d’euros, són conseqüència del PGOU de 1993.

“Si tan roïn era aquell PGOU, van tindre 16 anys per a canviar-lo. Però el problema no és el PGOU, sinó la gestió que se n’ha fet després. O és que en el PGOU posava que no es pagara als propietaris pels seus terrenys?”, assenyala el portaveu. “El PP va jugar al monopoly amb les propietats dels vila-realencs i vila-realenques, amb allò que van anomenar urbanisme a cost zero. Però el que no van dir és que era gratis aleshores, perquè “de aquellos polvos vienen estos lodos” i ens està tocant pagar-ho ara”, denuncia.

El portaveu municipal recorda, en aquest sentit, que gestions urbanístiques com la Ciutat del Taulell, Fritta o expropiar per 100.000 euros un solar per a l’EOI que va acabar costant 1,2 milions d’euros per sentència judicial no figuraven en el pla general del 93, “que és l’únic argument que ha trobat el PP per a justificar la desfeta i la hipoteca per al futur de Vila-real que van suposar els seus governs en matèria urbanística”. “Ells van fer enginyeria per a no pagar a ningú i a nosaltres en toca fer enginyeria per a pagar els seus empastres”, argumenta Serralvo, qui lamenta que Folgado “pensa que la gent és tonta”. “Però els ciutadans de Vila-real saben molt bé què és el que va passar”, agrega.

“El PP va canviar la creació d’ocupació i les fàbriques de Vila-real per pisos i al final ens va deixar sense ocupació i sense pisos”, denuncia Serralvo, en al·lusió a PAI com Alaplana o Fritta, “on van col·locar tota la volumetria que els faltava d’un altre empastre arruïnant les empreses del costat i que la justícia va tombar”. “Per si tot això no fóra suficient, en 2010, corrents perquè venien les eleccions, fan un PGOU per a 130.000 persones que, afortunadament, la Generalitat els va frenar, perquè, en cas contrari, ara els propietaris de l’horta estarien pagant contribució urbana per uns terrenys on no hi havia cap expectativa de construir”, conclou Serralvo, per a qui l’actitud del Partit Popular demostra “que no tenen cap projecte de ciutat, més que tapar els seus forats i defendre el seu partit, en lloc dels interessos dels vila-realencs”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari