La Setmana Santa de Vila-real tindrà prop de trenta actes

La Setmana Santa de Vila-real tindrà prop de trenta actes
02/03/2020 -

Vila-real celebrarà la seua Setmana Santa, declarada festa d’interés turístic provincial, amb una completa programació que uneix actes religiosos, culturals i musicals. El regidor de Turisme, Diego Vila, ha presentat les activitats, al costat del president de la Junta Central de Setmana Santa, Pascual Sanz, i ha recordat que la Setmana Santa local s’ha consolidat com una de les celebracions de referència en la Comunitat Valenciana, tant per les seues prop de 500 anys d’història, com per les innovacions que ha anat incorporant en els últims anys, la qual cosa ha portat a l’Ajuntament de Vila-real, de la mà de la Junta Central, a sol·licitar la declaració d’interés turístic autonòmic.

El regidor ha remarcat que la Setmana Santa vila-realenca “conjuga religiositat, art, cultura i posa en valor la nostra tradició i història”, gràcies al treball de la Junta Central i les 10 confraries i germandats que la componen; a més, ha destacat actes com la Tamborada Provincial, el Pregó Musical, la representació de la Passió musical Laquima Vere o el Festival d’Òpera, que es va incorporar per primera vegada l’any passat a la programació.

Pascual Sanz ha detallat tots els actes inclosos en la programació que començaran amb la II Trobada de Guàrdies Romanes i Armats el dia 8 de març i la XI Peregrinació Quaresmal a Torrehermosa el dia 14 de març. El cap de setmana del 21 i 22 de març se celebrarà el Pregó Musical i el 27 de març tindrà lloc el Pregó de Setmana Santa, que enguany compta amb Marisa Arrufat Parra, religiosa de la Consolació, com a pregonera. El 5 d’abril, Diumenge de Rams, tindrà lloc, a més de la tradicional benedicció de les palmes, la tamborada local; i el dimarts arrancaran les processons de la Setmana Santa amb la processó infantil i juvenil que organitza la Confraria de Santa Maria Magdalena, i que està oberta a la participació dels joves de les diferents confraries i germandats de la ciutat. El Jueves Sant, 9 d’abril, a les 21.00 hores es representarà la Passió musical Laquima Vere en la plaça Major i a mitjanit la Processó del Silenci de la Confraria de Crist de l’Hospital; el Divendres Sant, la processó del Sant Enterrament serà el principal acte de la jornada, a partir de les 20.00 hores, amb la participació de totes les confraries i germandats.

El dissabte 11 d’abril, a les 18.00 hores, tindrà lloc a l’església Arxiprestal el concert inaugural de la segona edició del Festival d’Òpera, on s’estrenarà la peça musical La oración en el huerto, obra del fill predilecte de la ciutat Rafael Beltrán, amb lletra de Henri Bouché; a més s’interpretarà una altra peça de Rossini, tot a càrrec del cor Tutte Voci i l’Orquestra Art Creare. Aquest cicle està patrocinat per la Fundació José Soriano Ramos, la Fundació Caixa Rural i l’Ajuntament de Vila-real. La Setmana Santa finalitzarà el 12 d’abril, Diumenge de Resurrecció, amb la processó de l’Encontre.

A més, Sanz ha explicat que la Germandat del Sant Sepulcre, que enguany celebra el seu 75 aniversari, ha sigut triada com a germandat de l’any. Per això, la imatge de Crist Jacent, obra de José Ortells, que pertany a aquesta germandat, il·lustra enguany el cartell de la Setmana Santa. Així mateix, aquesta escultura presidirà els concerts del Pregó Musical. El regidor de Turisme ha volgut destacar la labor de la Junta Central que “durant tot l’any treballa per a fer possible la nostra Setmana Santa”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari