La programació de Cultura per al renaixement de Vila-real atrau a prop de 3.000 persones

La programació de Cultura per al renaixement de Vila-real atrau a prop de 3.000 persones
09/10/2020 -

La programació d’activitats que la Regidoria de Cultura ha programat des del mes de juliol per a reactivar la ciutat ha reunit a prop de 3.000 espectadors en els més de 30 esdeveniments teatrals, musicals i de cinema, per a tota mena de públic, que s’han desenvolupat complint amb totes les mesures de prevenció per la COVID-19.
La Regidoria de Cultura ha fet balanç de la programació especial impulsada dins del Pla de renaixement de Vila-real per a garantir una oferta cultural “des de la prudència i la responsabilitat, però conscients que la cultura és un bé públic i preferent, que hem de continuar fomentant no sols per al desenvolupament social sinó també econòmic”, explica la regidora de l’àrea, Rosario Royo. En aquest sentit, moltes de les activitats de teatre i música programades durant l’estiu es van desplegar en espais públics com la plaça Major, avinguda de la Murà, plaça del Llaurador o plaça Colom “amb l’objectiu de contribuir a la dinamització econòmica en un moment de crisi com l’actual en el qual sectors tradicionals de la nostra ciutat com el comerç o l’hostaleria s’han vist tan greument afectats”. De la mateixa manera, l’aposta pels artistes, companyies i entitats de la ciutat ha sigut un altre dels aspectes clau de l’oferta cultural dels últims tres mesos, “gràcies a la gran quantitat d’empreses de creació artística, el fort teixit associatiu i l’aliança amb la societat civil que hem generat”, assenyala la regidora.
“A causa de les circumstàncies de la pandèmia hem hagut d’establir plans de contingència per a garantir la seguretat dels espectadors i artistes, amb controls d’aforament, distàncies de seguretat, mesures higièniques,… Gràcies a l’esforç dels tècnics i treballadors de la Regidoria de Cultura, així com dels artistes, i la col·laboració del públic, tots els espectacles i activitats s’han desenvolupat sense incidències i a més la programació ha sigut molt ben rebuda per la ciutadania”, remarca Royo.

Durant els mesos de juliol i agost, les activitats com Cinema d’estiu, el Festival de Música Clàssica, Plectre a la Fresca, tallers de ball, espectacles de teatre de carrer, dansa, música o contacontes es van desenvolupar en espais a l’aire lliure, amb més d’una vintena de propostes que van atraure a més de 1.500 espectadors.
A partir del mes de setembre, es va procedir a la reobertura d’espais culturals com l’Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner o el Museu de la Ciutat Casa de Polo. A més, es va reprendre el pols dels festivals de la mà del Real Jazz, en un format adaptat a la pandèmia, amb tres únics concerts a l’aire lliure, en l’avinguda de la Murà. A l’Auditori, els espectacles musicals We love Queen i Maravilloso fue volver van cobrir la pràctica totalitat de l’aforament permés, amb al voltant de 300 assistents en cada sessió. Així les coses, la xifra de públic als esdeveniments programats durant l’últim mes arribaria als 1.200 espectadors.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari