Vila-real activa el projecte d'oci juvenil saludable "A on?" a l’Espai Jove amb totes les mesures anti covid-19

Vila-real activa el projecte d'oci juvenil saludable "A on?" a l’Espai Jove amb totes les mesures anti covid-19
15/11/2020 -

Les Regidories de Joventut i Sanitat han activat aquest cap de setmana el projecte A on?, un espai d’oci juvenil saludable per a les vesprades dels divendres, dissabtes i diumenges (de 17 a 21 hores), exclusiu per a adolescents i joves de Vila-real. Aquesta iniciativa, que es duu a terme en les instal·lacions de l’Espai Jove, es va presentar a principis del mes de març, poc abans del confinament, i la seua posada en marxa es va ajornar fins a poder garantir el seu desenvolupament amb totes les mesures de prevenció anti covid-19.

Així, aquest cap de setmana ha obert les seues portes A on?, “un lloc de trobada juvenil en el qual s’anima als joves a crear i auto gestionar el seu temps lliure”, amb l’acompanyament i dinamització d’un equip d’educadors, tal com explica el responsable de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA), José Gisbert. El projecte està dirigit a joves d’entre 14 i 30 anys i pel seu lloc es desenvolupa en un espai lliure de covid-19, alcohol, tabac i altres drogues. En aquest sentit, Gisbert recorda que l’aforament compleix la normativa establida per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, i es garantirà l’ús de màscara, manteniment de distàncies i control d’assistents per a minimitzar el risc de contagi. L’accés a aquest espai es realitza per la porta de l’Espai Jove situada en el Passeig de l’Estació, número 68.

Així mateix, des de l’UPCCA es fomentarà el valor de la responsabilitat social en un moment com l’actual ja que “A on? serà també un espai també educatiu”. Gisbert afirma que “entenem que hui, més que mai, urgeix que els adolescents i joves disposen d’un lloc per a trobar-se que oferisca les màximes garanties de seguretat i confiança, tant per a ells com per als seus pares o tutors. Si no disposen d’aquests espais, els buscaran ells amb el risc que no complisquen les condicions saludables i de protecció que requereix la situació de pandèmia que estem vivint”.

Per part seua, la regidora de Joventut, Anna Vicens, recorda que “la joventut està exposada a moltes experiències i té al seu abast una gran quantitat d’informació gràcies a les noves tecnologies que a vegades els porten a utilitzar el seu temps de manera inadequada i a fer un ús excessiu de les xarxes socials. Amb l’objectiu de combatre problemes com la falta de relacions socials, l’individualisme o la tendència a les conductes addictives, s’ha dissenyat un projecte d’oci alternatiu i gratuït, donant protagonisme als propis joves”. La responsable de la Regidoria de Sanitat, Silvia Gómez, també ha incidit en què un dels objectius és “buscar un oci per als joves que ens permeta treballar en la prevenció del consum de drogues i alcohol i altres conductes addictives”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari