Vila-real recicla 9.368 envasos de vidre amb la campanya #LaPeñaRecicla d'Ecovidrio

Els penyistes reciclen més de 2.458,8 kg d’envasos de vidre en la bàscula d’Ecovidre durant les seues festes patronals

Vila-real recicla 9.368 envasos de vidre amb la campanya #LaPeñaRecicla d'Ecovidrio
07/11/2019 -

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb l’Ajuntament de Vila-real, ha fet lliurament del premi del concurs “La Penya Recicla” posat en marxa durant les festes patronals de setembre, gràcies al qual s’han aconseguit reciclar 2.458,8 kg de residus d’envasos de vidre, l’equivalent a 9.368 envasos.

La iniciativa, que es va desenvolupar durant les festes patronals els dies 31 d’agost, 3 i 7 de setembre, va reptar a totes les penyes del municipi a participar en el concurs i competir entre elles per a reciclar el major número de kg de vidre en la bàscula gegant instal·lada per Ecovidrio durant els dies de duració del concurs.

La penya guanyadora del concurs La Penya Recicla és “La Contra”, que va ser la que més vidre va portar a la bàscula gegant instal·lada cada dia en un punt de la localitat.

El premi, que entrega Ecovidrio, consisteix en un lot complet de productes de la terra envasats en vidre per a la penya més recicladora. Tota la informació de l’acció es troba disponible en www.lapeñarecicla.es.

Beneficis mediambientals del reciclatge de vidre

El vidre que es deposita en els contenidors es recicla al 100% i s’utilitza per a la fabricació de nous envasos, de manera indefinida i sense perdre les propietats originals. Reciclant vidre evitem el creixement dels abocadors.

Reciclar vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. En usar calcín – vidre reciclat – en la fabricació de nous envasos s’evita l’extracció de matèries primeres de la naturalesa, evitant l’erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn.

A més, es minimitza l’emissió de CO2 en el procés de fabricació i s’estalvia energia.

Dades de reciclatge de vidre a Vila-real

Segons les últimes dades disponibles corresponents a 2018, els ciutadans de Vila-real van reciclar un total de 445.379 quilograms d’envasos de vidre. Això suposa que cada ciutadà va reciclar una mitjana de 8,8 quilograms de vidre.

Respecte a la taxa de contenerització, Vila-real se situa amb una mitjana de 298 habitants per contenidor, comptant en l’actualitat amb un total de 170 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats en el municipi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari