Reciplasa visita al costat de la consellera Mollà la planta de Algímia com a referent per a les futures inversions

Reciplasa visita al costat de la consellera Mollà la planta de Algímia com a referent per a les futures inversions
04/10/2019 -

El president Reciplasa, Ignasi Garcia, juntament amb diferents membres del consell d’administració de l’entitat, la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, i el director general de Qualitat Ambiental, Joan Piquer, han visitat hui la planta de tractament de residus d’Algímia d’Alfara, que dóna servei a la zona sud de la província de Castelló i nord de València, per a conéixer de primera mà aquestes instal·lacions que han de servir com a referent per a les inversions de 40 milions d’euros que està escometent l’empresa pública en les instal·lacions d’Onda. Garcia ha explicat que “la planta d’Onda es va obrir en 1998 i en els últims quatre anys s’ha dissenyat un pla per a renovar-la i modernitzar-la, ja que tenim un objectiu manat, no solament per la legislació europea, sinó per la responsabilitat social i el compromís amb la ciutadania. Tenim un model, com és el d’Algímia, que sabem que està funcionant i volem poder aplicar-ho i millorar-ho, si cap, en les nostres instal·lacions d’Onda”.

“Tenim molts reptes al davant, el més important és reduir la quantitat de rebuig que va a l’abocador i en això estem treballant. Però també tenim per davant l’obligació de tractar els residus orgànics i l’educació ambiental, que és una cosa que estava desdibuixada i amb el Pla Integral de Residus avançarem molt a reduir l’impacte ambiental. L’objectiu és en uns dos anys acostar-nos al nivell de recuperació i reducció del rebuig que té Algímia”, ha explicat Garcia.

Per part seua, Mollà ha explicat “aquesta planta és un model exemplar en l’àmbit europeu. En aquest sentit emplace al fet que model d’Algímia siga el que s’implante en el Consorci C2 (Onda) en contraposició a l’actual instal·lació que ha quedat desfasada. Estem en un moment d’emergència climàtica, per això vull instar al consell d’administració de Reciplasa i als municipis involucrats en el Consorci C2 al fet que, des del consens, comprenguen que cal acostar-se a aquesta gestió exemplar dels residus serà molt positiu per a la ciutadania i amb la visita de hui, estic convençuda que els responsables polítics s’hauran convençut que aquest és el model a seguir per a tindre dos referents a la província de Castelló”.

Consell d’administració

D’altra banda, aquest matí ha tingut lloc a l’ajuntament de Vila-real el consell d’administració de Reciplasa que ha aprovat uns pressupostos de 16,3 milions d’euros per al pròxim exercici. Així, els consellers han aprovat dins d’aquests comptes 3,3 milions per a donar continuïtat a les inversions ja iniciades i que conclouran amb els citats 40 milions d’euros per a modernitzar les instal·lacions de l’empresa pública i aconseguir així reduir els costos econòmics i ecològics del tractament dels residus. Així mateix, el consell ha aprovat per unanimitat la pujada d’un 6% del cànon de transferència i de tractament de residus de poda i voluminosos i un 9% el de tractament i eliminació de residus respecte a les quotes d’enguany, amb la finalitat d’afrontar els sobrecostos generats pel rebliment de l’abocador i aquestes noves inversions de millora plantejades en el pla de gestió.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari