Més modern i sostenible: Així serà el nou Estadi de la Ceràmica

El nou temple ‘groguet’ tindrà una nova grada, estarà cobert i comptarà amb nous espais interiors

Villarreal CF

Més modern i sostenible: Així serà el nou Estadi de la Ceràmica

El Villarreal CF afronta amb més il·lusió si cap el seu centenari amb una fita que marcarà un abans i un després en la història del club: la transformació de l’Estadi de la Ceràmica. Una metamorfosi que s’ha presentat aquest mateix dimecres davant els mitjans de comunicació i que preveu la seua finalització al desembre d’aquest 2022.

Els encarregats de revelar els detalls han sigut el mateix president del Villarreal CF, Fernando Roig, l’alcalde de Vila-real, José Benlloch, i César Azcárate, representant de la prestigiosa empresa internacional d’enginyeria IDOM, que durà a terme la reforma al costat de l’empresa de construcció local Alviben.

Les obres de reforma començaran aquest dilluns 16 de maig i transformaran totalment l’estadi. Entre les principals novetats està la construcció d’una nova graderia a la cantonada, entre les graderies de Preferència i Fons Sud, que permetrà cobrir totalment el temple ‘groguet’ i oferir una millor experiència durant els partits, encara que no s’ampliarà l’aforament.

Villarreal CF

A això se suma precisament la seua cobertura, que permetrà albergar totes les infraestructures per a les retransmissions televisives i millorar la qualitat i experiència dels aficionats sumant dos videomarcadors, una megafonia, una nova il·luminació esportiva i arquitectònica LED i la Sky-Cam. Es tracta d’una coberta que comptarà amb panells fotovoltaics per a l’autoconsum energètic sostenible.

Però no sols es renovarà l’exterior. El nou Estadi de la Ceràmica comptarà amb nous espais interiors, com una sala polivalent del Fons Sud amb vista al terreny de joc i a la plaça, es remodelarà de manera integral el Restaurant Entrelíneas i s’habilitarà un nou espai per al museu del Villarreal CF. Així mateix, es renovaran totalment els seients en l’Estadi de la Ceràmica.

Villarreal CF

35 milions d’euros

Aquesta reforma té un pressupost estimat de 35 milions d’euros i les obres requeriran l’ús de 2.400 tones d’acer, 12.900 metres quadrats de coberta, 8.700 metres quadrats de façana ceràmica i 4.400 metres de micropilots.

Quant als terminis, arranca aquest mateix dilluns 16 de març i es prolongarà fins a desembre, encara que es preveu que la transformació total finalitze durant març de 2023, quan se celebre el centenari del club.

Villarreal CF

José Benlloch, alcalde de Vila-real, ha assenyalat que el projecte generarà 3.000 metres quadrats d’espai públic a l’entorn dels carrers Benicàssim i Almassora i dotarà de major seguretat al camp.

“Estem davant un dia històric per a Vila-real, per al Villarreal CF i per a la província”, ha afirmat Benlloch, qui ha detallat les fites en el treball conjunt que la ciutat i el club porten realitzant durant l’última dècada “en un win win que no sols ha servit per a millorar l’estadi municipal sinó que també ens ha portat a anar plegats en altres àmbits, com la construcció i ampliació de les ciutats esportives fins a comptar amb un total de 18 camps de futbol, la millora de la viabilitat econòmica del club rebatejant el camp com a Estadi de la Ceràmica per a comptar amb més patrocinis, el suport a l’economia local i la millora de la seguretat en l’estadi”.

El públic podrà visitar la maqueta del nou estadi en el Gran Casino de Vila-real (c/ Major Sant Jaume, 7), on de manera gratuïta podrà descobrir tots els detalls.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari