Vila-real impulsa la Setmana de la Mediació Policial

Els tallers es desenvoluparan del 9 al 13 de desembre i estan oberts tant a policies com a públic en general

Vila-real impulsa la Setmana de la Mediació Policial
05/11/2019 -

L’Ajuntament de Vila-real, a través de la Policia Local, celebrarà la primera Setmana de la Mediació Policial el mes de desembre amb l’objectiu d’oferir una formació des del punt de vista pràctic a aquelles persones interessades en la gestió pacífica de conflictes, un àmbit en el qual la ciutat és referent gràcies a la Unitat de Mediació Policial i la Càtedra de Mediació Policial de la Universitat Jaume I.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, ha presentat els tallers que conformaran aquesta primera Setmana de la Mediació al costat de la inspectora Rosana Gallardo, responsable de la Unitat de Mediació Policial de la Policia Local de Vila-real. La setmana formativa tindrà lloc del 9 al 13 de desembre i constarà de cinc tallers, amb possibilitat d’inscripció independent a cadascun d’ells, que es desenvoluparan en les instal·lacions de la Prefectura de la Policia Local de Vila-real. Gómez ha explicat que aquesta activitat, en la qual participen la Unitat de Mediació Policial, la Unitat de Formació Policial i l’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (Ivaspe), s’emmarca en el treball per a potenciar la resolució de conflictes a través de la mediació “i que els ciutadans opten per aquesta fórmula en lloc de judicialitzar els conflictes”.

La responsable de Seguretat Ciutadana ha admés que per sort la mediació “va en augment” una cosa que “ens alegra però al mateix temps ens preocupa no poder donar tota la cobertura, ja que sabem de la complicada situació de la plantilla de la Policia Local”. Amb tot, la regidora ha insistit que des de l’Ajuntament es continuarà apostant perquè Vila-real abandere la mediació policial en l’àmbit autonòmic, nacional i també internacional, i ha avançat que es treballa ja en l’organització de la quarta edició del Congrés Iberoamericà de Mediació Policial, en 2020.

Per part seua, Rosana Gallardo ha explicat que el principal objectiu de la Setmana de la Mediació Policial és que “aquells i aquelles policies interessats en la gestió pacífica de conflictes des del punt de vista de la prevenció i la seguretat tinguen l’oportunitat d’assistir a diferents tallers pràctics on posaran entrar en contacte amb l’experiència multidisciplinària de la mediació”. No obstant això, tant Gómez com Gallardo han remarcat que els tallers estan també oberts al públic en general i a altres col·lectius professionals que puguen estar interessats a aprendre les tècniques de la mediació, com a funcionaris que desenvolupen la seua labor de cara al públic o equips docents, entre altres. La inspectora Gallardo ha incidit en la importància de la participació de l’Ivaspe en aquesta primera Setmana de la Mediació Policial perquè “és l’escola en la qual es formen tots els policies de la Comunitat Valenciana” amb el que “ens permet continuar teixint la xarxa per a estendre la mediació policial com una pràctica habitual i que Vila-real seguisca sent referent en aquest àmbit i liderar el projecte formatiu en l’àmbit autonòmic”.

Els tallers es realitzaran als matins, en horari de 9 a 14 hores, i abordaran qüestions com la comunicació pacífica per a la salut física i emocional, la gestió de les emocions, habilitats emocionals i conductuals per a la gestió de conflictes, les tècniques de comunicació persuasiva policials o també es tractarà el projecte de convivència a les aules que desenvolupa la Policia Local de Vila-real.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari