La setmana de Sant Pasqual de Vila-real serà lectiva

L’alumnat tindrà classe durant la setmana de festes i recuperarà eixos festius a final de curs, segons ha acordat el Consell Escolar

La setmana de Sant Pasqual de Vila-real serà lectiva

La setmana de Sant Pasqual serà lectiva a Vila-real aquest 2021. Així ho ha aprovat el Consell Escolar Municipal per a resoldre dubtes per a tota la comunitat educativa, especialment per la polèmica de la setmana de la Magdalena a Castelló, que després de diverses setmanes en dubte finalment s’ha acordat que no serà lectiva.

Segons ha informat l’ajuntament, el Consell Escolar Municipal, presidit per l’alcalde, José Benlloch, va aprovar anit que la setmana de Sant Pasqual siga lectiva, després que el Consell Rector de Festes suspenguera les festes patronals per la pandèmia del coronavirus. Els representants de l’òrgan, en el qual hi ha diversos actors de la comunitat educativa, han acordat també traslladar els tres dies festius a final de curs, que acabarà enguany el 18 de juny.

José Benlloch ha fet un balanç positiu d’aquesta decisió, clau en l’organització del curs i de les famílies dels i les escolars del municipi: “El Consell Escolar Municipal ha fet un exercici de responsabilitat davant la situació sanitària que estem vivint i ha acordat amb una àmplia majoria que els xiquets i xiquetes de la ciutat puguen continuar anant a classe en els dies que, per calendari escolar, haurien sigut festius al maig”.

L’opció de mantenir la setmana de les festes com no lectiva va comptar amb 4 vots, enfront dels 18 que van optar per no suspendre les classes. “Amb aquesta decisió, a més, els centres docents de Vila-real s’adapten a les recomanacions de la Conselleria de Sanitat per a afavorir la contenció de la pandèmia i evitar situacions de possibles contagis durant els períodes escolars que coincideixen amb festes que no poden celebrar-se, com és el cas també de les Falles o la Magdalena de Castelló”, ha agregat el primer edil. El dia de Sant Pasqual (17 de maig) es manté com a festiu local, tal com van acordar els grups municipals.

Una vegada acordada aquesta qüestió, el Consell Escolar va debatre les diferents possibilitats per a recuperar aquests dies festius. Van ser dos les opcions votades: acumular els tres dies lectius de més en Sant Pasqual a les vacances de Setmana Santa i Pasqua (5 vots) o sumar-los al final de curs, avalada amb 8 vots. Per tant, afegir aquests tres dies a final de curs serà la proposta que s’eleve a la Conselleria d’Educació, competent en el calendari escolar, per a la seua ratificació. D’aquesta manera, les classes acabaran enguany el 18 de juny en els centres docents de Vila-real.

“Vull agrair la predisposició al diàleg i l’acord del Consell Escolar Municipal, amb l’objectiu compartit de garantir la seguretat i el benestar dels nostres menors en una situació particularment complicada com la que estem vivint. Tota la comunitat educativa, professors, famílies i escolars, estan fent un enorme esforç perquè els col·legis siguen un entorn segur”, assenyala l’alcalde. “Estem convençuts que les decisions acordades ahir en el consell són també les millors, donades les circumstàncies de la covid-19, per a contenir la pandèmia i assegurar el benestar tant dels escolars com de la resta de comunitat educativa i la població en general”, conclou Benlloch.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari