La VII Setmana Tàrrega de Vila-real es consolida amb projecció internacional

La regidora de Cultura, Rosario Royo, i el director artístic de l’Institut per al Desenvolupament Musical, David Eres, presenten la programació en record del mestre de la guitarra vila-realenc

La VII Setmana Tàrrega de Vila-real es consolida amb projecció internacional
22/11/2019 -

La regidora de Cultura, Rosario Royo, ha presentat aquest matí l’edició VII de la Setmana Tàrrega, acompanyada del guitarrista i director artístic de l’Institut per al Desenvolupament Musical, David Eres. Durant l’acte, que ha tingut lloc a la sala Tàrrega del Museu de la Ciutat Casa de Polo, la regidora de Cultura ha destacat la importància cultural, en l’àmbit local, d’aquesta Setmana Tàrrega, així com la seua projecció internacional. “Hem de continuar apostant per tot allò que ens fa créixer com a poble i com a ciutat, i per això comptem amb la col·laboració de les nostres associacions musicals en conjunció amb entitats i músics internacionals”, ha afirmat la regidora.

Per la seua part, el guitarrista David Eres ha incidit en el caràcter innovador de la Gala Tàrrega, que tindrà lloc el diumenge 15 de desembre a l’Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán. “Tindrem, per primera vegada, una representació simfònica de primer nivell i això suposa un pas endavant per a què el festival i la música de Tàrrega siguen reconeguts en l’àmbit mundial”, ha explicat el compositor.
La VII edició de la Setmana Tàrrega començarà el dissabte 7 de desembre, a les 18.30 hores, a l’Auditori Municipal, amb un recital gratuït a càrrec de l’Orquestra de Pols i Pua d’Alboraia. Continuarà el dia 9 de desembre, amb els concerts didàctics i activitats del projecte Coneixes Tàrrega? en els diferents centres educatius de Vila-real, per part de l’Institut per al Desenvolupament Musical i de l’orquestra de pols i pua.

El festival tindrà el seu primer gran acte el dissabte 14 de desembre, amb el concert ‘Integral Tàrrega’, a les 19.00 hores a l’Auditori Rafael Beltrán, on es representarà l’obra del músic Francesc Tàrrega en una fusió de guitarra clàssica i ballet, per part de concertistes internacionals com Kristina Varlid, Jorrit Douwes, Damián Valent i David Eres. La part de dansa estarà a càrrec de l’Escola de Dansa Mónica Parra, Rytme Escola de dansa i arts, i l’acadèmia Mª Pilar Izquierdo.

La Setmana Tàrrega tindrà el seu colofó el diumenge 15, Dia Internacional de Tàrrega, que se celebrarà amb el tradicional acte institucional i la Gala Tàrrega. La gala se celebrarà a les 19.00 hores i retrà també homenatge a la guitarrista sèrbia Sabrina Vlaskalic, que va faltar aquest any. Previ al concert, membres de la corporació municipal es reuniran a les 18.30 hores a la plaça Major, per continuar el seu recorregut fins a l’estàtua del músic Francesc Tàrrega a la plaça Bayarri, on un alumne del Conservatori Mestre Goterris oferirà un recital d’una de les peces del guitarrista. Finalment, i després d’una parada a la casa natal del compositor vila-realenc, s’acomiadaran amb un concert de la banda Unió Musical La Lira a la porta de l’Auditori Municipal.

La Gala Tàrrega comptarà amb la participació de destacats solistes com Gabor Szabo i Raúl Traver, l’orquestra Madrid Soloists Chamber Orchestra en col·laboració amb la Filarmonía Hispánica, i Veus de Cambra. El concert finalitzarà amb l’actuació especial dels corals dels col·legis Gimeno Barón, Botànic Calduch i Concepción Arenal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari