Sis centres educatius de Vila-real treballen amb el projecte europeu Erasmus +

Sis centres educatius de Vila-real treballen amb el projecte europeu Erasmus +
06/11/2019 -

Vila-real compta en l’actualitat amb sis centres educatius, tant d’Infantil i Primària com a instituts de Secundària i Batxillerat, que desenvolupen projectes en el marc dels programes Erasmus+ que finança la Unió Europea, a través del Servei Espanyol per a la Internacionalització de l’Educació (Sepie).

La regidora d’Educació, Aida Beteta, ha presentat hui aquestes iniciatives, acompanyada per representants de cinc d’aquests centres educatius: els col·legis Angelina Abad, José Soriano i Consolació, i els IES Francesc Tàrrega i Broch i Llop. A més, l’IES Miralcamp també forma part del projecte europeu Medem-2 d’impuls a la mediació escolar, al costat de l’Ajuntament de Vila-real, dins del programa Erasmus+. Beteta ha posat en valor el treball i la implicació dels equips docents de la ciutat per a fer possible una “formació contínua del professorat, a través de la mobilitat a altres països europeus” el que redunda en una “millora de la qualitat de l’ensenyament”. A més, gràcies a aquests programes, l’alumnat dels instituts té la possibilitat de realitzar estades i intercanvis a l’estranger, que permeten millorar les seues competències lingüístiques en altres idiomes, formar-se i entrar en contacte amb altres realitats culturals.

En el cas dels col·legis d’Infantil i Primària, el CEIP Angelina Abad ha obtingut una beca Erasmus per a la formació de set professors a Itàlia, on tindran la possibilitat de conéixer la metodologia Reggio Emilia per al desenvolupament de projectes educatius inclusius, tal com ha explicat Clara Mata, docent d’aquest centre, que en l’actualitat és un col·legi de referència per a alumnes amb diversitat funcional motora. Pel que fa al col·legi concertat Consolació, segons ha indicat la professora Marta Querol, es desenvoluparà un projecte Erasmus Ka101 enfocat a ampliar la formació de huit docents “per a respondre a les necessitats dels escolars” en àrees com l’aprenentatge cooperatiu i la mediació escolar. El professorat tindrà l’oportunitat de formar-se en diferents països com Itàlia, Regne Unit, Alemanya i Portugal per a conéixer les “innovacions metodològiques que s’apliquen en aquests països”.

El CEIP José Soriano, un centre que des de fa anys compta amb un programa educatiu plurilingüe amb un important percentatge de matèries que s’imparteixen en anglés, ha obtingut una beca per a desenvolupar un projecte Erasmus+ Ka229 per a millorar les competències lingüístiques del professorat utilitzant els contes com a recurs comunicatiu. Mercè Gil, professora del centre, ha detallat que huit membres de l’equip docent tindran la possibilitat de formar-se en col·laboració amb països com Turquia, Macedònia, Itàlia i Romania.

En el cas dels instituts, l’IES Francesc Tàrrega participa com a soci en diversos projectes Erasmus+, en els quals estan implicats al voltant de 80 alumnes i 30 professors i que aborden aspectes com la cultura democràtica, la lluita contra la xenofòbia o el racisme, el reciclatge, el respecte pel medi ambient o la problemàtica de l’excés de consumisme. Els professors Juan Ferrer i Efrén Obeso han explicat algunes de les activitats que es duran a terme i que permetran als estudiants establir vincles amb altres estudiants europeus i compartir les seues experiències.

Finalment, Lucía Adsuara, directora de l’IES Broch i Llop, ha relatat l’experiència del centre en programes europeus Erasmus+ K1, K2 i K3, amb intercanvis amb països com Noruega i Eslovènia, a més de comptar amb projectes de llarga mobilitat, que permeten als alumnes desenvolupar els seus estudis durant diversos mesos a Itàlia.

La regidora d’Educació ha avançat que la voluntat de l’equip de govern és facilitar l’intercanvi de coneixements entre els centres educatius de la ciutat per a aprofitar les oportunitats que brinden aquests programes europeus. Per això, ha assenyalat que “l’objectiu és impulsar unes jornades de formació per a transmetre a altres centres les metodologies i experiències a les quals tindran accés els docents que participen en aquests projectes de mobilitat per Europa”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari