Territori actua al carrer Maestrat per a dotar de seguretat i dignificar aquest vial inacabat durant la crisi immobiliària

Territori actua al carrer Maestrat per a dotar de seguretat i dignificar aquest vial inacabat durant la crisi immobiliària
02/08/2020 -

La Regidoria de Territori ha iniciat aquesta setmana les obres per a finalitzar la urbanització d’un tram del carrer Maestrat i condicionar i dotar de seguretat aquest vial que va quedar inacabat per l’abandó de la promotora arran de la crisi de la bambolla immobiliària, resolent d’aquesta manera una situació de degradació i insalubritat heretada de l’anterior govern del PP. El projecte per a completar la urbanització d’aquesta via, dotat amb un pressupost 43.611 euros i un termini d’execució de dos mesos, contribuirà a dignificar aquesta zona del nord-oest de la ciutat. Per a dur a terme l’obra l’Ajuntament ha hagut d’executar l’aval que en el seu moment va depositar la promotora, un procés “llarg i complex administrativament, que finalment hem pogut completar ara”, ha apuntat el regidor de Territori, Emilio M. Obiol.

“En aquest punt del carrer Maestrat se situa una promoció d’habitatges inacabada que suposa un focus de perillositat i insalubritat. L’Ajuntament de Vila-real, després de molts tràmits, ha pogut ara iniciar els treballs de neteja, sanejament i condicionament de la zona després d’executar l’aval”, explica el regidor, qui recorda que “la situació de total abandó i queixes de veïns per ser focus d’insalubritats vàries arranca l’any 2008”.

Les actuacions de sanejament del carrer Maestrat consistiran en la neteja de l’obra abandonada i les seues instal·lacions, pavimentació de la calçada i les voreres, condicionar i finalitzar les xarxes d’aigua, baixa tensió i les del clavegueram, legalitzar les instal·lacions, col·locar els punts d’enllumenat públic així com el seu cablejat. Pel que respecta a l’immoble de pisos, que està en mans d’una entitat bancària, s’ha procedit al segellament de les portes i finestres. Els treballs s’estan duent a terme per part d’una empresa local seguint amb el model de suport a l’economia de la ciutat impulsat per l’equip de govern.

“Amb aquesta actuació donem solució a un nou problema urbanístic que heretem de l’etapa del PP derivat de la crisi de la bambolla immobiliària”, subratlla Obiol, qui indica que, després de salvar les dificultats administratives, la reurbanització d’aquest carrer permetrà dignificar aquest entorn. L’edil valora que amb aquesta obra l’equip de govern demostra que “treballem per a atendre les necessitats de tots els barris de la ciutat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari