El bou tornarà a Vila-real al maig amb un tancament que obrirà les festes de Sant Pasqual

L’Ajuntament i la Junta de Festes presenten el primer dels actes taurins de l’etapa post pandèmia

El bou tornarà a Vila-real al maig amb un tancament que obrirà les festes de Sant Pasqual
05/03/2022 -

El bou per la vila tornarà als carrers de Vila-real el mes vinent de maig amb motiu de les festes dedicades al patró, Sant Pasqual, i l’acte que obrirà aquest primer cartell taurí post pandèmia serà un tancament de bous braus que tindrà lloc el 14 de maig a les 11.00 hores. Vila-real es retrobarà així amb el bou al carrer després de dos anys en què els aficionats han hagut de gaudir de la festa en plaça portàtil a causa de la situació sanitària. L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, i el regidor de Festes, Diego A. Vila, acompanyats per representants de la Junta de Festes, han presentat aquest primer tancament de l’etapa post covid, que estarà protagonitzat pels bous de la ramaderia de Badajoz El Freixo, propietat del matador Julián López, El Juli.

“Vila-real torna a demostrar el seu compromís amb la tradició del bou al carrer, com ja vam fer durant la pandèmia sent el primer municipi de la Comunitat Valenciana a autoritzar la celebració de festejos taurins en plaça portàtil”, recorda l’alcalde, qui insisteix que “ara que la normativa autonòmica ja permet que les nostres tradicions taurines tornen als carrers, Vila-real estarà una vegada més al costat dels nostres aficionats i dels ramaders per a donar suport a uns festejos que formen part de la nostra identitat i que són també un motor de la nostra economia”.

En aquest sentit, el regidor de Festes recorda la forta tradició taurina que existeix a Vila-real i recalca que l’Ajuntament ha estat des del primer moment al costat d'”un sector que ha sigut durament castigat per la pandèmia i al qual hem volgut secundar, sempre en el marc de les possibilitats que oferia la normativa sanitària a cada moment”. Vila explica que després de dos anys sense poder celebrar el bou per la vila com tradicionalment hem fet sempre, “ara per fi el podrem recuperar en les pròximes festes de Sant Pasqual”. Això sí, tal com incideix el responsable de Festes, “sempre complint amb la normativa sanitària que estiga vigent en aqueix moment”. El regidor, que recentment va participar en la reunió de la Comissió del Bou al Carrer de la Comunitat, indica que la previsió és que el mes d’abril el Consell publique una actualització de les normes que regeixen la celebració d’espectacles de bous al carrer en la Comunitat.

El recorregut del tancament serà l’habitual, amb eixida des del carrer Major Sant Domènech. Els caps de bestiar recorreran els carrers Zumalacárregui, Salvador, José Ramón Batalla, Raval del Carmen, Molí, avinguda Pius XII i avinguda Cardenal Tarancón.

La presentació del cartell del tancament suposa un primer avançament de la programació taurina de les festes de Sant Pasqual, que es completarà amb altres festejos de bous al carrer sufragats tant per l’Ajuntament i la Junta de Festes com per les penyes taurines de la ciutat i la Comissió de Penyes.

En la presentació del cartell del tancament del pròxim 14 de maig, l’alcalde i el regidor de Festes han estat acompanyats pel president de la Comissió del Bou, José Pascual Adsuara, el vicepresident de la Junta de Festes, Matías Palomares, el secretari de la Comissió del Bou, Enrique González, i el vocal Julián Alguacil. A més, en homenatge a l’afició i la tradició taurines, l’acte ha estat presidit per l’escultura de l’artista local Roberto Bort, que rendeix tribut al bou al carrer.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari