Vila-real comptabilitza 14 sol·licituds en d'ajudes directes a l'oci nocturn

Vila-real comptabilitza 14 sol·licituds en d'ajudes directes a l'oci nocturn
17/03/2021 -

L’Ajuntament de Vila-real ha rebut un total de 14 sol·licituds per a accedir a les ajudes directes dirigides als establiments d’oci nocturn com a pubs i discoteques, un dels sectors més castigats pel tancament i les restriccions derivats de la pandèmia. Una vegada finalitzat el termini de deu dies naturals establit en les bases d’aquesta convocatòria de subvencions, la Regidoria d’Economia ha comptabilitzat 14 peticions, que ara hauran de ser revisades i analitzades per a confirmar quines compleixen els criteris de concessió. El regidor d’Economia, Xus Madrigal, ha recordat que aquesta línia d’ajudes directes, dotada amb 50.000 euros, va ser un dels compromisos adquirits pel consistori amb els empresaris d’hostaleria i oci de la ciutat, en el marc del diàleg i la col·laboració que l’equip de govern manté amb aquest sector per a tractar d’ajudar, en la mesura de les possibilitats del consistori, a pal·liar els efectes de la covid-19 en la seua activitat.

Madrigal ha assegurat que “hem treballat per a tramitar de la manera més àgil possible aquestes subvencions” i ha avançat que “ara, després d’estudiar totes les sol·licituds per a determinar quines s’ajusten als requisits fixats en les bases, agilitarem també el pagament per a efectuar-lo com més prompte millor, ja que som conscients que aquests locals han sigut durament castigats per aquesta pandèmia com que no han pogut tindre pràcticament activitat en l’últim any”.

Així mateix, l’edil ha avançat que, encara que es va establir una ajuda fixa de 3.000 euros per cada negoci beneficiari de les ajudes, a més d’un plus d’un 20% per a les discoteques, la previsió és que finalment cada local reba una quantia superior. “Sempre hem dit que es repartiria la totalitat de la partida de 50.000 euros que s’havia aprovat per a aquesta línia d’ajudes i per tant, a l’espera d’estudiar totes les sol·licituds i determinar les que compleixen els requisits, s’estima que puguen rebre una ajuda superior als 3.000 euros per cadascun dels negocis”, assenyala el responsable d’Economia. “Som conscients que aquestes subvencions són únicament un xicotet suport per a aquests autònoms i xicotets empresaris, però des de l’Ajuntament de Vila-real estem fent tot l’esforç que podem, tenint en compte la realitat de les arques municipals, llastrades pel deute i l’herència urbanística que ens va deixar el PP”, subratlla Madrigal.

Aquesta línia d’ajudes a l’oci nocturn no és l’única que ha activat el consistori vila-realenc per a tractar de compensar els efectes negatius de la covid-19 en l’economia local. L’Ajuntament també s’ha sumat al Pla Resistir de la Generalitat Valenciana, i en aquests moments encara està obert el termini per a optar a les ajudes Parèntesi, dirigides als sectors més castigats per la pandèmia com l’hostaleria o les empreses dels àmbits esportiu i cultural, que a Vila-real repartiran prop d’1,3 milions d’euros (l’Ajuntament aporta 192.000 euros). A més, també es pot sol·licitar la bonificació de l’Impost de Béns immobles (IBI) per als locals en els quals se situe un comerç o un negoci d’hostaleria.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari