Vila-real commemorarà el 8 de Març amb un programa d'activitats

Vila-real commemorarà el 8 de Març amb un programa d'activitats
01/03/2020 -

Vila-real commemorarà el 8 de Març, Dia Internacional de la Dona, amb un programa d’activitats que es nodreix de la col·laboració de diferents associacions amb la Regidoria d’Igualtat i que compta també enguany amb un protagonisme especial per part dels xiquets i xiquetes de la ciutat. Aquest pròxim divendres 6 de març la Casa dels Mundina serà l’escenari de les accions centrals amb motiu del Dia de la Dona.

Així, a les 11.00 hores, es realitzarà un homenatge a les mestres de la localitat, en la figura de Purificació Andreu Iserte, docent de llarga trajectòria a qui es reconeixerà la seua labor. Seguidament, es procedirà a inaugurar l’exposició ‘Repte pas de vianants’ en la qual han participat els escolars de la ciutat, aportant frases en favor de la igualtat per a pintar-les en els passos de vianants situats al costat dels col·legis. Segons han explicat des de la Regidoria d’Igualtat, la inauguració de la mostra comptarà amb l’assistència dels components del Consell de Xiquets i Xiquetes, òrgan de representació municipal i educatiu d’acostament i participació en la vida pública municipal per als xiquets i xiquetes del municipi. L’exposició romandrà oberta del 9 al 13 de març perquè el públic en general o els grups escolars que vulguen visitar-la acompanyats dels seus respectius docents, puguen fer-ho. “Un any més, des de la Regidoria d’Igualtat anem de la mà dels col·lectius i la societat civil per a mostrar el nostre compromís amb la igualtat i la lluita contra la violència de gènere així com la nostra aposta per la coeducació per a aconseguir una societat sense cap mena de discriminació”, ha subratllat la regidora de l’àrea, Rosario Royo.

També el divendres 6 de març a la Casa dels Mundina, a les 19.00 hores, es presentarà el llibre ‘El feminisme en 35 etiquetes’, a càrrec de les seues autores Sonia Reverter, professora titular de Filosofia de l’UJI i directora de l’Institut Universitari d’Estudis Feministes i de Gènere Purificació Escribano; i María Medina Vicent, professora ajudant doctora en el departament de Filosofia i Sociologia de l’UJI.

Després de la conferència, actuarà el cor Castelló Gospel, dirigit per Belle de Z, amb peces de Gospel Love, un concert organitzat per l’Associació Andrea Carballo Claramonte.

El diumenge 8 de març, data en què es commemora a tot el món el Dia Internacional de la Dona, està prevista la lectura del manifest a càrrec del Grup de Dons Vila-real en la plaça Major. La programació continuarà l’11 de març a les 18.30 hores en la sala d’actes de la UNED amb una nova sessió de la II Escola d’Igualtat Municipal. En aquest cas, s’impartirà la conferència “Evolució de les lleis i els drets de les dones. Normativa internacional, comunitària, nacional i autonòmica sobre igualtat i violència de gènere”, a càrrec d’Alejandra Arnau, agent d’Igualtat de l’Ajuntament de Vila-real.

Finalment, el 31 de març com a part de la programació del mes de març de les Ames de Casa s’ha programat la conferència ‘El valor del treball ‘invisible’ de les ames de casa’, impartida per Alejandra Arnau i Ana Esteve, tècniques de la Regidoria d’Igualtat. La xarrada tindrà lloc a les 17.00 hores en la sala d’actes de la Fundació Caixa Rural.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari