Vila-real obri carrers en l'antic solar d’Herarbo per a avançar cap a un barri de l'Hospital del segle XXI

Vila-real obri carrers en l'antic solar d’Herarbo per a avançar cap a un barri de l'Hospital del segle XXI
16/03/2022 -

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, i el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, han visitat aquest matí l’inici dels treballs per a l’enderrocament de les antigues instal·lacions de l’empresa Herarbo i l’obertura i urbanització dels carrers Alfred Nobel, Isabel de Villena i Carinyena. Benlloch ha ressaltat la importància històrica d’aquest inici de les obres per al barri de l’Hospital, atés que l’obertura d’aquests carrers ha sigut una reivindicació dels veïns i veïnes durant tres dècades. “Estem davant un projecte del segle XXI per a millorar el desenvolupament d’un barri en el qual es concentren un bon nombre de dotacions i serveis com tres centres educatius, el centre de salut de Carinyena, la Biblioteca Universitària del Coneixement o l’Oficina de l’Institut Nacional de la Seguretat Social”, ha assenyalat l’alcalde.

L’actual equip de govern ha fet possible l’enderrocament de les antigues instal·lacions d’Herarbo gràcies a una gestió urbanística “eficaç i eficient” perquè s’ha signat un nou conveni amb els propietaris del sòl a través del qual l’Ajuntament avança el cost de la urbanització, adjudicada a Pavasal per 146.000 euros, però després recuperarà aquesta inversió a través de les quotes d’urbanització corresponents en el moment en què els solars resultants vagen desenvolupant-se per a la construcció d’habitatges. Benlloch ha remarcat que es tracta d’un urbanisme a cost zero per a l’Ajuntament “molt diferent al de l’anterior etapa del PP, ja que en aquest cas, amb el nou model de conveni, s’obrin tres carrers que seran propietat municipal, però ens assegurem que els propietaris no ens podran reclamar mai els aprofitaments urbanístics en forma de compensacions milionàries com les que hem hagut de pagar de l’herència urbanística del PP”.

Benlloch també ha detallat que en els solars resultants de la urbanització es podran construir 75 habitatges, una cosa fonamental per al desenvolupament del barri, i que l’obertura de carrers millorarà de manera important la mobilitat en la zona. L’alcalde ha agraït la col·laboració de la família Arenós, propietària de l’empresa Herarbo, per fer possible aquest conveni “que és bo per a totes les parts: l’empresa de fabricació de materials de construcció ha traslladat la seua activitat a unes instal·lacions més idònies en una de les zones industrials de la ciutat; l’Ajuntament fa possible l’obertura de carrers per a una millor mobilitat en el barri i els veïns guanyen en qualitat de vida i en oportunitats de futur”. En aquest sentit, Benlloch també ha agraït la comprensió i col·laboració dels veïns del barri després de dècades les seues reivindicacions, i ha incidit en què el projecte facilitarà l’accés dels veïns de la zona i donarà fluïdesa tant al pas de vehicles com al de persones, s’eliminaran barreres arquitectòniques, i es guanyarà en mobilitat sostenible.

Amb un termini d’execució previst de 3 mesos, l’obra consistirà en la demolició del mur perimetral de l’històric magatzem i la urbanització dels tres carrers amb la instal·lació de clavegueram, enllumenat led, telecomunicacions i aigua potable. L’empresa Pavasal desenvolupa l’obra “i està acostant el muscle perquè aquest projecte siga possible, en un moment en el qual aquest tipus d’obres públiques no resulten rendibles per a les empreses per l’encariment dels materials”, ha indicat l’alcalde.

D’altra banda, la regidoria de Territori que dirigeix Emilio M. Obiol ha arribat a un acord amb els propietaris per a poder habilitar un aparcament provisional en els solars mentre no es construïsquen habitatges, dins del Pla especial d’aparcament impulsat per l’Ajuntament. La previsió és que es puguen crear al voltant de 180 places d’estacionament, que serviran per a alleujar els problemes d’aparcament en la zona.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari