Benlloch tanca la participació del director general de l'IVF en la reunió amb gestories per a accelerar les ajudes anticovid-19

Benlloch tanca la participació del director general de l'IVF en la reunió amb gestories per a accelerar les ajudes anticovid-19
20/02/2021 -

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha tancat la participació del director general de l’Institut Valencià de Finances (IVF), Manuel Illueca, en la reunió convocada aquest dilluns pel departament municipal d’Economia amb les gestories de la ciutat per a abordar el document de bases preparat pel consistori per a la concessió de les ajudes del Pla Resistir als sectors més afectats per la covid-19. D’aquesta manera, el responsable de l’IVF informarà les consultories vila-realenques dels diferents plans i línies d’ajudes disponibles per a ajudar els seus clients a millorar la seua situació. En la reunió participarà el regidor d’Economia, Xus Madrigal, representants de 115 gestories de la ciutat i el personal de l’Oficina de col·laboració per a la gestió de les ajudes impulsada per l’Ajuntament.

“Hem convocat a totes les gestories de la ciutat perquè coneguen les bases de les ajudes i puguen aportar els seus punts de vista professionals al document definitiu, perquè, d’aquesta manera, puguen anar recaptant ja tota la documentació necessària per a accelerar el procés de concessió de les ajudes una vegada entren en vigor les bases”, recorda Madrigal, qui detalla que s’ha volgut aprofitar l’ocasió perquè les gestories puguen mantenir una reunió amb el director general de l’IVF i conéixer un altre tipus de plans als quals els seus clients poden acollir-se. “En l’IVF hi ha possibilitats molt interessants, línies d’ajudes molt variades, préstecs a interés zero o amb 30% a fons perdut, entre altres. Possibilitats que Illueca s’ha brindat a exposar a les nostres gestories, posant-se, a més, a la seua disposició per a qualsevol consulta o necessitat que puguen plantejar-li”, valora Benlloch, qui ha volgut agrair a Illueca la seua bona disposició a l’hora d’acceptar la invitació de l’alcalde.

El Decret llei 1/202, de 22 de gener, del Consell, pel qual s’aprova el Pla Resistir, que inclou ajudes Parèntesi en cada municipi per als sectors més afectats per la pandèmia, regula les activitats que tenen accés a les ajudes, però delega els ajuntaments l’elaboració de les bases que regiran el procés de tramitació. El departament d’Economia ha accelerat el màxim possible per a tindre preparat el document de bases, en consens amb els grups polítics i els professionals de les gestories, i que la concessió de les ajudes siga més àgil i immediata només entre en vigor la modificació de crèdits aprovada per a l’aportació municipal al pla Resistir. En total, la línia Parèntesis està dotada a Vila-real amb 1.283.267 euros, dels quals el consistori aporta 192.490 euros. A aquests, se sumen els 50.000 euros de les ajudes directes municipals al sector de l’oci.

“Sabem que és a penes un xicotet alleujament per a la gravíssima situació en la qual es troben moltes de les nostres empreses en sectors com l’hostaleria i altres colpejats durament per la covid-19. Però estem fent tot el que és a la nostra mà per a accelerar el procés, de manera que acurtem al màxim els terminis administratius perquè les empreses puguen rebre aquesta xicoteta ajuda al més prompte possible”, conclou el regidor d’Economia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari