Vila-real accelera el Punt de Trobada Familiar amb el lloguer d'un local mentre s'ultima la seu definitiva del servei

Vila-real accelera el Punt de Trobada Familiar amb el lloguer d'un local mentre s'ultima la seu definitiva del servei
12/12/2021 -

L’Ajuntament de Vila-real ja disposa d’un local per a situar el Punt de Trobada Familiar, un recurs que la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives posarà en marxa a la ciutat per a donar servei no sols al municipi sinó també a la seua àrea d’influència. El conveni de col·laboració amb la Conselleria per a la implantació d’aquest servei contempla que l’Ajuntament habilite una ubicació que, de moment, es fixarà al carrer Aragó, en un entresòl que el consistori ha arrendat per a aquesta fi. La regidora de Serveis Socials, Silvia Gómez, ha explicat que l’equip de govern ha optat pel lloguer d’un local com a solució temporal mentre es treballa en un emplaçament definitiu.

“Es tracta d’un recurs social molt necessari no sols per a Vila-real sinó per a altres municipis de la comarca i hem intentat accelerar tot el que hem pogut la cerca d’un immoble perquè el Punt de Trobada Familiar estiga actiu com més prompte millor”, remarca Gómez, qui recorda que l’emplaçament requereix unes característiques específiques per a la correcta prestació del servei. El Punt de Trobada Familiar és un servei que presta temporalment atenció professional especialitzada per a facilitar que els xiquets, les xiquetes i els adolescents puguen mantenir relacions amb els seus familiars o persones reunides durant els processos i les situacions de separació, divorci, protecció d’infància i adolescència o altres supòsits d’interrupció de la convivència familiar.

El conveni de col·laboració entre la Conselleria i els ajuntaments que disposen d’aquest punt de trobada estableix l’obligació de l’administració autonòmica d’assumir la dotació de personal, mentre que el consistori ha d’habilitar una ubicació i assumir els costos de manteniment de subministraments bàsics com a llum, aigua, internet i telèfon, així com el mobiliari.

De moment, l’Ajuntament de Vila-real ha optat pel lloguer d’un entresòl situat al carrer Aragó, amb 101 metres quadrats de superfície útil, que reuneix les condicions requerides per al seu funcionament com a Punt de Trobada Familiar. “Ara estem tramitant la dotació de mobiliari i esperem que el servei puga estar en marxa com més prompte millor mentre treballem en l’emplaçament definitiu”, ha insistit Silvia Gómez. El contracte de lloguer s’ha adjudicat per un import de 605 euros mensuals, IVA inclòs, i una duració d’un any.

Segons el conveni de col·laboració, l’horari de funcionament serà de dimecres a diumenge i la Conselleria adjudicarà la gestió amb una plantilla de personal formada per un psicòleg/psicòloga i un tècnic/a en integració social a jornada completa. Així mateix, a mitja jornada treballaran un auxiliar administratiu, un educador/a, un treballador/a social, un llicenciat/llicenciada en Dret o grau més màster i un tècnic/a superior en Promoció de la Igualtat de Gènere.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari