Vila-real acorda un reforç en la recollida de residus per a solucionar desajustaments en la transició al nou contracte

El regidor de Serveis Públics es reuneix amb l’adjudicatària, que es compromet a accelerar el canvi de contenidors per a evitar problemes

Vila-real acorda un reforç en la recollida de residus per a solucionar desajustaments en la transició al nou contracte
18/08/2022 -

El regidor de Serveis Públics, Xus Madrigal, s’ha reunit amb responsables de l’empresa adjudicatària del nou contracte unificat de recollida de residus i neteja viària que ha entrat en vigor aquest passat 1 d’agost per a posar solució als desajustaments sorgits en aquest període de transició al nou servei. Madrigal ha reconegut que en els últims dies s’han produït alguns contratemps en la recollida dels contenidors de reciclatge i a conseqüència d’aquests fets s’han acumulat residus en la via pública. “Demanem disculpes a la ciutadania per les molèsties que aquesta situació ha pogut ocasionar i estem treballant, en col·laboració amb l’empresa, per a solucionar-ho com més prompte millor”, ha subratllat el regidor, qui ha recordat que l’entrada en vigor del nou contracte suposa la incorporació de canvis i novetats en el servei, “per la qual cosa, com en tot procés de transició, és inevitable que es produïsquen desajustaments”.

Entre les mesures acordades, Madrigal ha destacat la incorporació de més vehicles per a la recollida de reciclatge amb el sistema de recollida de ganxo vertical que s’havia utilitzat fins al moment en els contenidors, amb l’objectiu de solucionar l’acumulació actual que es deu en gran manera al fet que “d’una banda, hem eliminat ja els contenidors soterrats i al mateix temps s’ha començat ja el procés de canvi de depòsits, amb la supressió dels contenidors de càrrega vertical”. Aquest període de canvi ha tingut com a conseqüència afeccions en el servei “però esperem regularitzar la situació com més prompte millor”, remarca el regidor de Serveis Públics. De fet, també s’ha decidit, en acord amb l’empresa, accelerar el procés de substitució dels depòsits per al reciclatge, eliminant els actuals de ganxo vertical pels nous previstos en el contracte.

Cal recordar que el nou contracte de recollida de residus i neteja viària va entrar en vigor fa a penes dues setmanes, i ja ha introduït modificacions en el servei. Una de les primeres l’eliminació dels contenidors soterrats que es localitzaven en diferents punts de la ciutat. La retirada respon a la voluntat de l’equip de govern de donar solució a un sistema que s’havia convertit en un punt negre per l’abandó de deixalles, olors i imatge. Els contenidors soterrats estaven situats en la plaça Bayarri, Escultor Ortells, Colón (al costat del Mercat), jardí de Sant Pasqual, carrer Benedito i avingudes Pius XII i Tárrega.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari