Vila-real tanca un acord amb Caricias i Laboratorios Costa per a dispensar als col·legis subministraments contra la covid-19 gràcies al teixit industrial local

Vila-real tanca un acord amb Caricias i Laboratorios Costa per a dispensar als col·legis subministraments contra la  covid-19 gràcies al teixit industrial local
06/11/2020 -

L’Ajuntament de Vila-real ha arribat a un acord amb les empreses locals Comercial Tissuan (Caricias) i Laboratorios Costa per a garantir el subministrament de gel hidroalcohòlic, paper i dispensadors als escolars de Vila-real davant les noves necessitats per la covid-19. L’alcalde, José Benlloch, ha comparegut hui al costat dels gerents de les dues empreses, Sergio Aguilella i Juan Costa, i el regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde, per a donar compte dels fruits de la col·laboració publicoprivada i de la consolidació industrial de la ciutat. “Acords com aquest demostren que és molt important tindre una indústria diversificada i que, quan la tens, es converteix en una oportunitat quan la necessites”, valora Benlloch, qui ha agraït a les empreses la seua col·laboració.

“Hem apostat sempre per l’empresa local i per la col·laboració entre el públic i el privat, com dos àmbits complementaris i mai antagònics. Aquesta aposta, mantenint una relació contínua amb el nostre teixit industrial, ha fet que, quan hem demanat col·laboració a les empreses -i han sigut moltes en aquesta pandèmia- sempre han donat resposta”, valora Benlloch. “La pandèmia ens ha desbordat a tots i, en particular, al sector de l’educació: tenim a Vila-real uns 10.000 escolars que ara tenen la necessitat de llavar-se les mans cinc vegades al dia i això ha suposat un increment de demanda de materials importantíssim. Davant aquesta necessitat, vam contactar amb aquestes dues empreses locals, els vam demanar col·laboració i ens l’han prestada a preus molt competitius”, agraeix Benlloch.

L’acord amb Comercial Tissuan i Laboratorios Costa consisteix en l’adquisició d’1.152.000 serveis de paper, 225 dispensadors i 800 litres de gel, amb un cost aproximat de 13.000 euros. Aquest subministrament addicional se suma a altres accions implementades per l’Ajuntament per a la seguretat i la neteja a les aules, com un contracte de reforç de neteja de 12.000 euros al mes, que suposa un desemborsament anual pròxim al milió d’euros en neteja i desinfecció dels col·legis.

“Mai hem treballat per a l’Administració; el nostre àmbit de negoci és fonamentalment l’hostaleria nacional. Però l’Ajuntament ens va cridar i hem fet una excepció, perquè entenem que, del que es tracta, és de posar l’espatlla entre tots davant una situació tan complicada com la que vivim”, assenyala el gerent de Comercial Tissuan. Per part seua, el responsable de Laboratorios Costa ha volgut agrair la seua confiança: “Vila-real no sols és ceràmica; tenim un sector industrial molt potent i el nostre Ajuntament l’està posant en valor. Això ens sembla molt important”, argumenta.

“Tenim la sort de comptar a Vila-real amb aquestes dues empreses que ens han permés donar resposta ràpida i eficaç a una necessitat que se’ns va presentar amb l’inici de curs, per l’increment de la demanda de sabó i paper en els col·legis”, incideix Valverde, qui explica que ja s’han distribuït en els centres 232.000 serveis de paper i 195 litres de gel. “En aquests moments, tots els col·legis estan proveïts i, si és necessari, tornarem a adquirir més materials per a garantir el subministrament en tot moment”, afegeix el regidor de Serveis Públics.

En aquesta mateixa línia d’ampliar els subministraments, l’alcalde ha anat un pas més enllà i ha anunciat la intenció de portar també la dispensació de paper i sabó als centres concertats i a l’educació secundària, que no entren dins de les competències municipals. “És un orgull per a Vila-real comptar amb empreses com a Comercial Tissuan i Laboratorios Costa, que han demostrat un important grau de responsabilitat social en un acord que beneficiarà a 10.000 xiquets i xiquetes de Vila-real”, conclou.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari