Vila-real aferma la seua aposta per la innovació educativa amb el segon concurs nacional de robòtica virtual Amazon Challenge

Vila-real aferma la seua aposta per la innovació educativa amb el segon concurs nacional de robòtica virtual Amazon Challenge
09/01/2022 -

Vila-real tornarà a impulsar per segona vegada la competició nacional de robòtica virtual Amazon Cyber Robotics Challenge, amb la qual pretén implicar els centres educatius de la ciutat en un nou repte de programació de robots.

Aquest concurs d’innovació educativa, que es va celebrar per primera vegada l’any passat des de Vila-real, va congregar a més de 1.200 xiquets i xiquetes i joves de tota Espanya, els qui van participar en la competició en línia per a demostrar les seues habilitats en la programació de robots i superar les proves plantejades per l’organització. El concurs està impulsat per la signatura de robòtica educativa OCA Grup i l’Ajuntament de Vila-real va donar suport a aquest projecte pioner a Espanya que potencia l’aprenentatge de la programació i la robòtica com una eina necessària per a la formació dels joves de la nova era tecnològica, en la línia de l’aposta per la Ciutat de la Ciència i la Innovació.

La regidora d’Educació, Aida Beteta, ha confirmat que aquest pròxim mes de maig Vila-real tornarà a ser la base d’operacions d’aquesta competició que va comptar amb la participació de 280 equips inscrits de diferents ciutats d’Espanya. Els grups participants estaven formats per escolars d’entre 7 i 16 anys de col·legis de tota Espanya. Des de Vila-real, uns 200 alumnes dels centres de la ciutat es van sumar a les activitats de programació per a intentar superar el repte de la passada edició: programar un robot d’Amazon per a fer arribar el regal d’aniversari a un amic. “Els xiquets i xiquetes no sols tenen l’oportunitat de familiaritzar-se amb el món de la robòtica i la programació sinó que a més descobreixen el funcionament d’un gegant de la logística com és Amazon”, assenyala la regidora d’Educació, qui anima als centres educatius de la ciutat a sumar-se a aquesta segona edició del Amazon Challenge.

Durant aquest mes de gener, la Regidoria d’Educació contactarà amb els centres educatius per a informar-los d’aquesta nova convocatòria de la competició nacional i facilitar-los les llicències necessàries perquè puguen tindre accés a la plataforma en la qual se’ls facilitaran els continguts formatius i a través de la qual podran inscriure’s i realitzar els entrenaments per a disputar el concurs. A més, Aida Beteta ha anunciat que esperen poder comptar amb la participació del col·legi d’educació especial La Panderola, ja que “volem adaptar els continguts als alumnes amb necessitats especials, perquè puguen també prendre part en aquest repte”.

Els centres Fundació Flors i Laude British School van resultar guanyadors en diferents categories l’any passat, la qual cosa els va valdre la participació en el concurs mundial de Robòtica CoderZ League, que està previst que tinga lloc aquest dimarts 12 de gener, una competició en línia que reunirà un milió de joves de tot el món.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari