Vila-real constitueix la nova corporació i torna a investir alcalde a José Benlloch per al mandat 2023-2027

Vila-real constitueix la nova corporació i torna a investir alcalde a José Benlloch per al mandat 2023-2027

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha sigut investit aquest matí novament en el seu càrrec com a màxima representació de la ciutadania en el Ple de constitució de l’Ajuntament, en el qual han pres possessió dels seus càrrecs com a regidors els 25 edils que conformen la nova corporació municipal en el mandat 2023-2027. En el seu discurs d’investidura, Benlloch ha donat la benvinguda als nous membres de la corporació i ha agraït a aquells edils que ja no formaran part de la corporació municipal el seu treball per Vila-real.

“A Vila-real, hui, comencem un temps nou. Els veïns i les veïnes van parlar el passat 28 de maig i la seua sentència no és recurrible ni discutible. És d’obligat compliment. A Vila-real, els veïns i veïnes del nostre poble no han votat canvi. Han continuat confiant en nosaltres, després de 12 anys duríssims en els quals hem hagut de fer front des del govern a cinc crisis. Però aquesta vegada el missatge ha sigut doble. No voten canvi, però cap partit tindrà la majoria absoluta en el plenari, obligant-nos a dialogar si cap encara més, a treballar junts, i corresponsabilitzar-nos en les grans decisions per a gestionar el passat, el present i el futur de Vila-real”, ha assenyalat Benlloch en el seu discurs. Voluntat de diàleg que, puntualitza, sempre ha practicat al capdavant de l’Alcaldia de Vila-real, amb governs en coalició en 2015 i 2019 malgrat comptar amb majoria absoluta.

“A partir de demà comencem, doncs, un nou temps, però cap revolució. A partir de demà, continuem treballant en fer possible la ciutat del segle XXI que tenim dissenyada amb el consens més ampli de la història, en l’Agenda Urbana de Vila-real. Continuem, junts i juntes, construint la nova Vila-real del segle XXI SIOSI -solidària, inclusiva, d’oportunitats, sostenible, innovadora- amb diàleg permanent”, argumenta l’alcalde, qui ha volgut agrair especialment “la voluntat de diàleg, la cordialitat i el debat de diagnòstic i programa que hem compartit amb Compromís aquests dies”. “Finalment, Compromís ha decidit treballar des de fora del govern. Decisió més que respectable, posant-se a disposició per a ajudar a la governabilitat. Des d’ací, el meu respecte i agraïment”, apunta.

“Vila-real té febleses i amenaces que no hem de descurar -les crisis heretades del passat, però també fortaleses i oportunitats que, si treballem junts i juntes, ens fan invencibles”, ha assenyalat Benlloch en el seu discurs, en el qual també ha apuntat algunes de les línies de futur del mandat que ara s’obri. “En el segle XIX va ser la taronja, en el XX la ceràmica i en el XXI ha sigut l’esport i el sector serveis el motor de transformació de Vila-real. Ara, hem de començar a explorar nous espais d’oportunitats econòmiques, sense descurar els anteriors. La tecnologia, la digitalització, la robòtica, la indústria de la salut biomèdica, la innovació agroalimentària, la salut mental, la dependència, l’envelliment actiu… han d’obrir-se camí a la nostra ciutat”, agrega Benlloch, qui ha conclòs el seu discurs tendint la mà per a continuar treballant, junts i juntes, perquè Vila-real continue avançant.

El primer edil, candidat del PSPV-PSOE, ha rebut la vara d’Alcaldia de mans de la Mesa d’edat del Ple, formada pel regidor Emilio M. Obiol i Javier López, després de rebre 11 vots dels 25 que conformen la corporació. Després de la presa de possessió de la nova corporació municipal, el Ple estarà compost per 11 regidors del grup municipal del Partit Socialista, 8 del grup municipal del Partit Popular, 3 edils del grup municipal Compromís per Vila-real i 3 de Vox.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari