Vila-real amplia a tres mesos el programa de l'atur agrari que ocuparà 29 persones en neteja de camins i millora del Termet

arxiu

Vila-real amplia a tres mesos el programa de l'atur agrari que ocuparà 29 persones en neteja de camins i millora del Termet
21/06/2022 -

L’Ajuntament de Vila-real amplia el programa de foment de l’ocupació agrària per a donar una oportunitat laboral a 29 treballadors de la campanya agrícola que ara es troben en l’atur. Així, el pla tindrà enguany una duració de tres mesos, del 15 de juliol al 15 d’octubre, enfront dels dos mesos de duració de l’edició de 2021.

L’objectiu és optimitzar els recursos i que les 29 persones beneficiàries de l’atur agrari tinguen una major estabilitat, accedint a una ocupació durant tota la temporada estival. A més, la prolongació del pla d’ocupació també permet una millor organització i distribució de les labors a realitzar, que se centraran en la neteja de camins rurals, barrancs i manteniment del Termet.

El programa compta amb un pressupost de 141.575 euros, finançats amb càrrec a una subvenció del Servei Públic d’Ocupació Estatal (Sepe) aconseguida per la Regidoria d’Economia. Els 29 beneficiaris -25 peons i 4 capatassos- estaran coordinats pel departament de Serveis Públics. Les tasques principals consistiran en la neteja i desbrossament de camins així com la neteja i manteniment del paratge del Termet de la Mare de Déu de Gràcia, un enclavament especialment concorregut durant l’estiu; a més, tenint en compte que la previsió és que el programa es mantinga fins a mitjan octubre, els operaris podran treballar també en l’adequació de llits fluvials i barrancs i la realització d’altres tasques de prevenció per a evitar el risc d’inundació en cas d’episodis de fortes pluges durant la tardor.

El departament d’Economia ha realitzat ja la baremació de les sol·licituds presentades per a optar als 25 llocs de peó i 4 de capatàs i està ultimant els tràmits per a formalitzar la contractació dels beneficiaris, un procés que es completarà en les pròximes setmanes.

Cal recordar que aquest programa d’ocupació, subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació Estatal, està dirigit a combatre l’estacionalitat de l’ocupació agrària pel que dona prioritat a les persones que han treballat durant la campanya agrícola i que ara es troben en situació de desocupació.

D’altra banda, el departament d’Economia treballa en altres plans d’ocupació amb la finalitat de continuar rebaixant les xifres de l’atur a la ciutat; així, es preveu reeditar els programes Empuju -dirigit a menors de 30 anys- i Explus (abans Ecovid) -destinat a aturats majors de 30 anys- per a donar una oportunitat laboral als beneficiaris en diversos departaments de l’Ajuntament de Vila-real. A més, el consistori també s’ha beneficiat aquests anys del pla d’ocupació de la Diputació, el taller d’ocupació o l’Emcorp.

Així les coses, els plans d’ocupació impulsats per l’Ajuntament de Vila-real en els últims cinc anys sumen prop de 10 milions d’euros. Només en 2021 la xifra va ascendir a 2,3 milions, amb un total de set programes, subvencionats per altres administracions com la Generalitat Valenciana o la Diputació, que van aportar un total de dos milions d’euros. La xifra de persones contractades a través dels diferents plans d’ocupació va arribar a les 136 persones l’any passat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari