Vila-real ampliarà l'atenció a menors en Espardenyers amb un servei de centre de dia convivencial per a joves de 12 a 16 anys

Vila-real ampliarà l'atenció a menors en Espardenyers amb un servei de centre de dia convivencial per a joves de 12 a 16 anys
30/01/2020 -

La Regidoria de Serveis Socials té previst ampliar l’atenció a menors que en l’actualitat es presta en el centre d’inserció soci-laboral Espardenyers amb un nou servei de centre de dia convivencial dirigit a joves de 12 a 16 anys, ampliant així la franja d’edat dels usuaris. Així ho ha anunciat hui l’alcalde de la ciutat, José Benlloch, durant una visita al centre de menors Espardenyers, que enguany celebrarà el seu desé aniversari, acompanyat pel regidor de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela, i els tècnics del departament.

El primer edil ha valorat els bons resultats de la labor que es realitza en aquest centre assistencial que en els seus deu anys de funcionament ha atés 267 joves de 16 a 18 anys en situació de risc als quals se’ls ha prestat una orientació soci-laboral i suport social, educatiu i familiar, amb activitats formatives, de rehabilitació i ocupacionals, entre altres. “Hem de celebrar aquests deu anys de treball i els bons resultats de la labor que realitzen els tècnics i l’empresa Tot Social, ja que pràcticament el 70% dels joves que han passat pels itineraris d’aquest centre de menors han aconseguit reinserir-se en el mercat laboral o els estudis”, ha assegurat Benlloch.
Amb tot, l’alcalde ha avançat que “en la línia de la millora contínua i l’inconformisme per a adaptar-nos a la Vila-real del 2030, farem un pas més per ampliar el servei que actualment es presta”. Així, la Regidoria de Serveis Socials ja treballa en la nova plica per a la licitació d’aquest servei, en la qual s’inclourà la creació d’un centre de dia de suport convivencial i educatiu dirigit a adolescents d’entre 12 i 16 anys també en situació de risc. Aquest servei es prestarà en horari de vesprada, com a complement a l’atenció que actualment es realitza a joves de 16 a 18 anys durant els matins. Comptarà amb 12 places i s’impartiran activitats d’oci, cultura, ocupacionals i de rehabilitació.

“Els tècnics de Serveis Socials han detectat que l’edat en què els joves comencen a experimentar incerteses i problemàtiques relacionades amb l’adolescència s’està avançant”, ha explicat Benlloch, qui ha recalcat que amb l’ampliació d’aquest servei “volem que aquests joves estiguen atesos, acompanyar-los i orientar-los perquè se senten útils, empoderats i que puguen eixir de situacions per les quals tots podem passar en algun moment”.

En aquesta línia, Benlloch ha valorat també molt positivament una iniciativa innovadora impulsada des del departament per a oferir una orientació professional als joves que tenen algun tipus de mesura disciplinària en els seus centres educatius que comporte l’expulsió durant un període de temps. L’alcalde ha animat als instituts de la ciutat a fer ús d’aquest recurs i ha recordat que “tenim una obligació ètica, professional i de servei públic, de fer ús dels recursos que estan en marxa perquè estic segur que poden ser molt positius”.

Així mateix, l’alcalde ha volgut mostrar la seua satisfacció pels Serveis Socials de Vila-real, “de qualitat, innovadors, que han marcat línia i lideren projectes d’atenció a les persones” i ha recordat que “les polítiques socials en aquesta ciutat no són motiu de debat polític perquè, podem ser lents en la tramitació, però no s’escatima mai un euro en una aposta clara per l’atenció a les persones”.

Aquesta visita ha format part de la segona jornada de treball del pla de proximitat de serveis administratius que en aquesta ocasió s’ha realitzat en la Regidoria de Serveis Socials. El primer edil ha mantingut una reunió amb els responsables d’aquest departament, al costat de l’edil de l’àrea, Álvaro Escorihuela, per a analitzar les necessitats i projectes de la regidoria i seguidament s’ha desplaçat per a visitar el recurs social d’Espardenyers, que forma part de la xarxa de serveis assistencials que dirigeix l’Ajuntament de Vila-real. Escorihuela ha valorat de forma molt positiva la jornada per a “fer balanç del treball realitzat i definir projectes de futur”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari