Vila-real instal·larà les dues primeres bases d'aparcament i càrrega de patinets elèctrics com a prova pilot

Vila-real instal·larà les dues primeres bases d'aparcament i càrrega de patinets elèctrics com a prova pilot
05/12/2020 -

L’Ajuntament de Vila-real ha adquirit, a través de l’àrea de Mobilitat de la Regidoria de Territori, dues bases d’aparcament i càrrega per a patinets elèctrics que s’instal·laran a manera de prova pilot per a donar resposta al creixent ús d’aquests Vehicles de Mobilitat Personal (VMP). El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, assenyala que la previsió de l’equip de govern és col·locar un d’aquests dispositius a l’entorn de la plaça Major i un altre en els voltants de l’estació del ferrocarril per a testar la resposta per part dels usuaris.

Aquests dispositius permeten estacionar quatre unitats alhora, i disposen d’una presa de corrent a 220 V per a poder connectar el carregador, 2 ports USB per a carregar altres dispositius i espai per a guardar un casc. El sistema funciona a través d’un codi de quatre dígits que introdueix primer l’usuari per a poder col·locar el vehicle i ha de recordar després per a retirar-lo.

“Des de l’equip de govern apostem per una mobilitat sostenible, per l’ús de mitjans de transport menys contaminants i que ens permeten avançar cap a una ciutat moderna i per a les persones”, subratlla l’edil de Territori, qui recorda que l’Ajuntament de Vila-real, que recentment s’ha adherit a la Xarxa d’Entitats Locals per a l’Agenda 2030, treballa en la redacció d’un Pla de Mobilitat Urbana Sostenible. A més el consistori ha licitat el nou contracte del servei d’autobús urbà gratuït Groguet, que inclourà una flota de dos vehicles ecològics i l’ús de noves tecnologies per a la informació a l’usuari i seguiment del servei, entre altres. També en breu es licitarà el nou servei gratuït de lloguer de bicicletes Bicivila’t més modern, amb l’ús de dispositius de geolocalització. De mateixa manera, Vila-real disposa ja d’una àmplia xarxa de ciclocarrers en el nucli urbà i carrils bici, gràcies a les obres de modernització realitzades en els polígons, a més dels carrils bici de l’Ermita i de la carretera de Borriana, als quals se sumarà també el de la futura ronda Sud-oest.

A totes aquestes iniciatives s’unirà la instal·lació d’aquests aparcaments carregadors de patinets elèctrics, una prova pilot que posiciona una vegada més a Vila-real en la línia de la innovació i l’ús de les noves tecnologies per a millorar el dia a dia dels veïns i veïnes i oferir nous serveis.

Cal recordar que quant a la regulació de la circulació dels patinets elèctrics, el Govern central ha fet ja passos per a establir una normativa general. Aquest passat mes de novembre el Consell de Ministres va aprovar un Reial decret que modifica tant el Reglament General de Circulació com el Reglament General de Vehicles. Aquesta nova normativa defineix els vehicles de mobilitat personal com aquells amb una o més rodes, dotats d’una única plaça, propulsats exclusivament per motors elèctrics, que aconsegueixen una velocitat màxima d’entre 6 i 25 quilòmetres per hora, com, per exemple, els patinets, i prohibeix la seua circulació per les voreres i zones per als vianants, així com en les vies interurbanes, travessies, autopistes i autovies urbanes i túnels urbans. A més, aquest tipus de vehicles haurà de disposar del corresponent certificat de circulació que acredite que compleixen determinats requisits tècnics.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari