Vila-real dona suport al sector citrícola a través de l'associació per a la diferenciació de la qualitat de les clemenules de La Plana

Vila-real dona suport al sector citrícola a través de l'associació per a la diferenciació de la qualitat de les clemenules de La Plana
16/01/2020 -

El regidor d’Agricultura, Sostenibilitat, Transició Ecològica, Energètica i Medi Ambient, José Ramón Ventura Chalmeta, ha presentat aquest matí, la creació de l’associació per a la diferenciació de la qualitat de les clemenules de les comarques de La Plana de la Comunitat Valenciana.

Aquesta associació, que té l’objectiu de defensar el etiquetatge de les clemenules, forma part de la Plataforma per la Dignitat del Llaurador, “L’objectiu és aconsegueix tindre un preu mínim del producte, que seria el primer pas perquè els nostres agricultors i llauradors puguen viure decentment del seu treball”, ha afirmat el regidor.

En la creació d’aquesta iniciativa estan també involucrats els ajuntaments de Nules, Almassora, Onda, Betxí, la Vall d’Uixó, Borriana i Moncofa, juntament amb diversos representants del sector agrícola, com les organitzacions agràries Intercoop, La Unió i Fepac-Asaja. En conjunció han creat els estatuts de la futura associació, i el dilluns que ve tindrà lloc la reunió amb el Consell Agrari, per a debatre’ls i poder formalitzar la creació de la mateixa davant la Plataforma per la Dignitat del Llaurador. “Els estatuts inclouen els paràmetres mínims de qualitat que haurà de tindre el producte, així com l’exigència d’una geografia determinada”, ha explicat Chalmeta.

Des de la Regidoria d’Agricultura, Sostenibilitat, Transició Ecològica, Energètica i Medi Ambient s’espera obtindre resultats positius amb aquesta iniciativa, ja que, tenint en compte que el 70% del cultiu de Vila-real són cítrics, aquest sector és un dels pilars econòmics de la localitat. “Creiem que el millor per a l’economia de la ciutat és poder enfortir aquest sector i, amb la creació d’aquesta associació, poder defensar el nostre producte en els mercats europeus i internacionals”, ha conclòs l’edil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari