Vila-real mostra el suport unànime dels grups polítics al sector de l'hostaleria i l'oci local davant els efectes de la covid-19

Vila-real mostra el suport unànime dels grups polítics al sector de l'hostaleria i l'oci local davant els efectes de la covid-19
26/01/2021 -

El Ple ordinari de l’Ajuntament de Vila-real ha aprovat per unanimitat una declaració institucional per a mostrar el suport de tots els grups municipals als establiments d’hostaleria i oci de la ciutat, com un dels principals sectors afectats per les restriccions de Govern i Generalitat per a frenar l’avanç de la pandèmia de covid-19. L’aprovació d’aquesta declaració compleix amb un dels compromisos adquirits per l’alcalde, José Benlloch, i els partits polítics en la reunió del passat 21 de gener amb representants de l’hostaleria i l’oci de la localitat.

En el document aprovat en la sessió plenària es reconeix el compromís del sector i “el seu esforç per a fer dels seus establiments l’espai més segur possible”. Així mateix, a través d’aquesta declaració institucional, l’Ajuntament es compromet a “treballar de manera conjunta per a buscar solucions que ajuden a pal·liar, en la mesura de les possibilitats i competències de l’Ajuntament, la crisi que pateixen els sectors de l’hostaleria i oci”, en el marc del Pacte local pel renaixement de Vila-real.

En la declaració institucional es recorda que “des de l’Ajuntament de Vila-real hem entés des del primer moment les dificultats a les quals estaven sotmesos aquests sectors, per això, hem revocat l’Ordenança d’ocupació de via pública, hem ampliat l’ocupació de les terrasses per a poder facilitar el treball en espais a l’aire lliure, i hem fet campanyes de dinamització i de conscienciació”. A més, es destaca la col·laboració contínua i el treball conjunt de tots els grups municipals de l’Ajuntament de Vila-real per a “consensuar en el marc del Pacte pel renaixement unes mesures per a ajudar aquells que més estaven patint aquesta crisi econòmica derivada de la pandèmia que afecta a tot el món”.

A més d’aquesta declaració de suport, en la sessió s’ha donat llum verda amb el suport de tots els grups municipals a la modificació de crèdits necessària per a crear la línia d’ajudes directes a l’oci nocturn, també compromesa durant la reunió amb els empresaris del sector. Es tracta d’una línia de subvencions directes de 50.000 euros per a “un dels sectors més castigats des del primer moment de la pandèmia, que inclou establiments com a discoteques, sales de ball, karaoke, bars de copes i pubs, i que a penes han pogut obrir des d’el mes de març passat”, remarca Benlloch. Una vegada habilitada la partida, es consensuaran les bases per a la distribució d’aquestes ajudes entre els negocis de l’oci nocturn de Vila-real, “intentant acurtar en la mesura que siga possible els terminis perquè aquestes ajudes puguen arribar com més prompte millor i evitar que aquest sector, que no ha rebut cap suport específic per part d’altres administracions, puga subsistir i mantindre’s una vegada passe aquesta pandèmia perquè puguem continuar tenint una ciutat viva i diversificada”, afirma l’alcalde.

En un altre ordre de coses, el Ple ordinari també ha aprovat per unanimitat la concessió dels Premis 20 de Febrer per a reconéixer la trajectòria d’aportació i implicació amb el municipi de persones i col·lectius. Els guardonats d’aquesta edició són el veterà establiment Hostal Sant Joan; la periodista Pilar Cerisuelo; la filòloga Rosanna Cantavella; el president del Club Ciclista Vila-real, Pascual Falcó Sala, Saleta; el president de la secció local de l’Adoració Nocturna Espanyola, Manuel Usó, el Roget; i la infermera jubilada Paula Pérez Luceño.

També amb el suport de tots els grups municipals s’ha aprovat de manera definitiva la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana per a construir una rotonda en l’encreuament del Camí Els Voltes amb l’avinguda Bèlgica, amb la finalitat de reordenar el trànsit en nom de la seguretat viària amb la creació d’una glorieta i una zona verda i aparcament annexos. El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, ha explicat que, una vegada superats tots els tràmits, i amb els informes favorables tant dels tècnics municipals com del Consell Jurídic Consultiu i la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, s’aprova definitivament la modificació puntual del PGOU relativa a aquesta rotonda i es donarà trasllat de l’acord a la Conselleria.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari