Vila-real aprovarà l'aportació al Pla Resistir i 30.000 euros per a despeses de l'operació de Zoe

Vila-real aprovarà l'aportació al Pla Resistir i 30.000 euros per a despeses de l'operació de Zoe
04/02/2021 -

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha convocat per a demà divendres una sessió extraordinària i urgent del Ple municipal amb la finalitat d’aprovar una modificació de crèdit per valor de 222.490 euros amb els quals es finançarà l’aportació municipal al Pla Resistir d’ajudes als autònoms i microempreses dels sectors més afectats per la covid-19 (192.490 euros). Aquesta modificació contempla també una subvenció de 30.000 euros per als tutors legals de la xiqueta vila-realenca Zoe Prieto Branchadell, de 15 mesos d’edat, afectada per una cardiopatia greu, amb la finalitat de col·laborar en el finançament de les despeses per la intervenció a la qual ha sigut sotmesa en un hospital de Boston per a corregir l’afecció cardíaca amb la qual va nàixer.

L’expedient de modificació de crèdits, que compta amb l’informe favorable de la Intervenció municipal, ha sigut tramitat per la via d’urgència atesa la necessitat de donar resposta a totes dues qüestions com més prompte millor, tal com ha assenyalat el primer edil. Benlloch ha explicat a més que la quantia econòmica s’ha obtingut de la partida de festes del pressupost prorrogat, donada la impossibilitat de demorar la realització dels mateixos fins a tindre aprovat el nou pressupost.

“Amb la tramitació urgent de l’expedient de modificació de crèdits es redueixen els terminis i podem agilitar aquestes ajudes que en aquest moment són molt necessàries. D’una banda, per a poder pagar com més prompte millor les subvencions del Pla Resistir als autònoms i petites empreses que més s’han vist afectats per la pandèmia, com l’hostaleria, l’oci o els gimnasos; a més, complim amb el compromís que vaig adquirir amb els pares de Zoe Prieto Branchadell de col·laborar per a finançar part de les despeses que ha suposat la delicada operació a la qual ha sigut sotmesa a Boston per a corregir una cardiopatia greu congènita”, subratlla l’alcalde.

En la provisió d’Alcaldia per a iniciar l’expedient de modificació de crèdits per urgència es detalla que el Decret llei 1/202, de 22 de gener, del Consell, pel qual s’aprova el Pla Resistir, “inclou ajudes en cada municipi per als sectors greument afectats per la covid-19, que eviten una deterioració del teixit empresarial, que ajuden a la conservació de l’ocupació i que mitiguen les conseqüències socials que suposa la paralització d’un sector d’activitat”.

El municipi de Vila-real ha resultat beneficiari d’1.283.267 euros amb càrrec a aquest pla d’ajudes impulsat des de la Generalitat Valenciana amb la col·laboració de la Diputació i l’Ajuntament. D’aquesta manera, tal com s’estableix en el finançament del pla, el consistori ha de comprometre’s a realitzar una aportació del 15% de la quantitat assignada, és a dir, 192.490 euros.

D’altra banda, en la modificació de crèdit s’inclou la quantitat de 30.000 euros per a la concessió d’una subvenció als tutors legals de la vila-realenca Zoe Prieto Branchadell, de 15 mesos d’edat, i la finalitat de la qual serà finançar parcialment el cost de les despeses derivades de l’estada i de l’operació quirúrgica que li ha sigut practicada al Boston Children’s Hospital per a corregir la cardiopatia amb la qual va nàixer.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari