El Ple de Vila-real aprova ampliar amb 20.000 euros el conveni amb l'associació Conquistando Escalones

El Ple de Vila-real aprova ampliar amb 20.000 euros el conveni amb l'associació Conquistando Escalones
03/11/2023 -

El Ple de l’Ajuntament de Vila-real ha aprovat per unanimitat un expedient de suplement de crèdit per import de 129.000 euros destinat a les regidories d’Esports i Serveis Socials que inclou, entre altres accions, incrementar en 20.000 euros el conveni amb l’associació Conquistando Escalones.

Tal com ha explicat la regidora d’Hisenda, Sabina Escrig, l’expedient destina 48.000 euros a l’àrea de Serveis Socials dels quals 28.000 euros corresponen a reparacions, manteniment i mobiliari per a les instal·lacions d’aquest departament i 20.000 euros van destinats a “incrementar l’aliança social amb l’associació Conquistando Escalones per a donar suport a la gran labor que realitzen per a la investigació científica i per a millorar la vida de les persones”, ha assenyalat Escrig, qui ha donat les gràcies especialment al seu president, Abrahán Guirao, qui ha assistit a la sessió plenària. D’altra banda, s’han aprovat 81.000 euros perquè la Regidoria d’Esports puga procedir a la substitució de la caldera del pavelló Bancaixa, la reparació de la sauna de la piscina Yurema Requena i el pagament de patrocinis esportius als clubs.

D’altra banda, en la sessió ha quedat desestimat amb els vots en contra de Partit Popular, Compromís i Vox un altre expedient de suplement de crèdits amb càrrec a una operació de préstec per import d’1.345.000 euros amb la finalitat d’abonar sentències urbanístiques fermes heretades de l’etapa del PP. La regidora d’Hisenda ha subratllat que “després d’haver pagat ja 1,4 milions d’euros enguany en sentències i tenint en compte la necessitat de garantir els serveis públics i el funcionament de la ciutat, ens resulta impossible fer front a aquest nou pagament amb recursos propis”. L’edil ha demanat al secretari municipal que conste en acta que “estem davant sentències fermes d’obligat compliment” i que per això, i davant la impossibilitat d’habilitar el crèdit amb recursos propis, s’ha sol·licitat “la tramitació d’un expedient de préstec amb els informes tècnics corresponents”.

Per part seua, l’alcalde, José Benlloch, ha advertit de la “irresponsabilitat” dels partits de l’oposició per no votar a favor d’aquesta operació de préstec i ha lamentat que “això pot tindre greus conseqüències en el futur atés que les sentències que cal pagar són fermes”. Sobre aquest tema, ha lamentat que “aquesta situació de dificultat econòmica que viu l’Ajuntament és conseqüència precisament dels 50 milions pagats en sentències de l’etapa negra del PP”.

Segons Benlloch, el vot en contra de l’oposició suposa l’inici d’un “capítol de bloqueig” pel que “les entitats de la ciutat hauran d’entendre qui impedeix els seus convenis, qui impedeix mantindre i millorar els serveis de la ciutat, i els veïns i veïnes valoraran”. “Alguns han entés que quan algú no té la majoria, pensen que això significa el seu dret a segrestar el futur i l’avanç d’un poble”, conclou l’alcalde.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari