Vila-real aprova una modificació de crèdit d’1,5 milions per a avançar en projectes socials i oportunitats

Vila-real aprova una modificació de crèdit d’1,5 milions per a avançar en projectes socials i oportunitats
26/11/2021 -

El Ple de l’Ajuntament de Vila-real ha aprovat tres expedients de suplement de crèdits per valor d’1.564.000 euros amb els quals l’equip de govern farà possibles “projectes de caràcter social, generarà oportunitats de futur per a la nova Vila-real del segle XXI i continuarà saldant el deute dels ’empastres’ urbanístics heretats de l’etapa del PP”. Així ho ha explicat hui el president de la comissió d’Hisenda, Xus Madrigal, durant la sessió plenària, que s’ha celebrat amb caràcter extraordinari, donada la urgència d’aprovar els expedients per a la seua publicació i tramitació abans que finalitze l’any.

Entre les actuacions que l’equip de govern podrà escometre gràcies a aquesta modificació pressupostària destaquen l‘adquisició del solar per al futur centre integrat de Formació Professional d’Edificació i Obra Civil (100.000 euros), la compra del terreny per a la permuta de sòl que farà possible la construcció de la comissaria de Policia Nacional (114.000 euros), la instal·lació d’un joc infantil de grans dimensions en la plaça de la Maiorasga a petició del Consell de Xiquets i Xiquetes (170.000 euros), l’expropiació de terrenys per a adequar l’entorn del pavelló Melilla amb una zona enjardinada i aparcament (172.000 euros) i construir el mirador de l’assut en el Termet (40.000 euros), o l’aportació a Càritas per a la construcció del centre d’inclusió social per a persones sense llar que està en construcció (200.000 euros). A això se suma el pagament de prop de 200.000 euros de l’herència urbanística del PP. Concretament, segons ha detallat Madrigal, s’abonaran 75.000 euros d’interessos per la sentència de l’obertura de l’avinguda Portugal; i altres 116.000 euros d’expedients de la ronda Sud-oest per “sentències del Tribunal Superior de Justícia arran de les reclamacions dels veïns davant les expropiacions, per les quals hem pagat ja més de 5 milions d’euros”.

Madrigal ha subratllat que prop d’un milió d’euros que ara s’incorporen al pressupost corresponen a romanents de tresoreria de 2020 que “el mes de maig, per prudència i responsabilitat, vam decidir guardar davant la situació d’incertesa financera motivada per l’urbanisme pendent, la previsió de menors ingressos per la bonificació de l’IBI als comerços de la ciutat o l’encariment dels subministraments bàsics com a electricitat o gas”. Els expedients de suplement de crèdit “també es financen amb baixes de qüestions que finalment no hem necessitat”.

El tinent d’alcalde ha incidit en què “els 1,5 milions d’aquesta modificació de crèdit tenen com a objectiu, d’una banda, donar resposta a les persones, amb projectes com l’alberg de Càritas o la instal·lació del joc infantil de gran grandària en la plaça de la Maiorasga, una petició expressa del Consell de Xiquets i Xiquetes que atenem perquè creiem en la participació”. En aquest apartat també destaca l’ampliació del projecte d’inserció laboral de persones amb diversitat funcional que l’Ajuntament desenvolupa al costat de XiCaEs (35.000 euros).

D’altra banda, també s’impulsen projectes que generaran oportunitats a la ciutat com els 100.000 euros per a una nova campanya de la targeta Fem poble, que es financen amb càrrec al Pacte local pel renaixement amb el suport de tots els grups municipals; a més de l’adquisició de terrenys per a actuacions imprescindibles per a la ciutat com l’institut d’FP, la comissaria, la millora de l’entorn del pavelló Melilla o la construcció del mirador de l’Assut per a posar en valor el Termet. “Molts d’aquests projectes esperem també que puguen rebre subvencions a través de les ajudes de la Unió Europea”, conclou Madrigal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari