Vila-real arranca les seues festes de la Mare de Déu de Gràcia amb 200 actes en el seu programa

Els bous, els concerts de Medina Azahara i Efecto Pasillo i les orquestres i discomòbils marquen el programa

Vila-real arranca les seues festes de la Mare de Déu de Gràcia amb 200 actes en el seu programa

Quasi 200 actes inundaran d’ambient festiu els carrers de l’1 al 10 de setembre. Vila-real compta les hores per a celebrar les seues Festes de la Mare de Déu de Gràcia 2023, que reforçaran els llaços dels veïns i veïnes amb les arrels de la ciutat a través d’activitats culturals, religioses, taurines i esportives.

La reina de les festes, Gracia Gumbau, i les dames Lucía Serrano, María López, María Bellido, Paula Roures, Irene Quirós i Sulema Sánchez, esperen amb especial il·lusió aquestes festes. L’alcalde, José Benlloch, ha explicat que el programa “representa tot el que som i sabem fer” i que “s’ha fet amb molt d’esforç en un temps rècord i amb moltes dificultats”.

També hi haurà novetats. L’alcalde ha destacat la primera embolada que es realitzarà a les 20.00 hores, en un horari fora de l’habitual; la recuperació dels autos bojos; i de manera especial, el canvi d’ubicació del menjar i festa de la tercera edat, que es realitzarà en l’avinguda de la Murà, per a evitar problemes de calor en el Centre de Congressos, i per a donar-li més visibilitat i participació a aquest acte.

Principals actes

Així, Vila-real comptarà amb diversos actes principals en les seues festes a partir d’aquesta vesprada i al llarg de la setmana vinent, si el temporal ho permet. A les 19.00 hores d’aquest divendres, enfront del col·legi Verge del Carmen, el poble, les penyes, els gegants, la reina i dames i autoritats dispararan la tradicional traca i solta de coloms per a la recepció de la Mare de Déu de Gràcia i la seua processó fins a l’església arxiprestal.

Aquest mateix divendres arranquen els concerts i a les 23.30 hores Medina Azahara se’n pujarà a l’escenari de la plaça Major amb els seus millors temes. A les 00.00 hores, en el recinte de la Marxa, serà la festa Vila-real Dj Festival.

El dissabte a les 11.00 hores serà l’entrada de bous i vaques pel recinte de la Vila, mentre que a les 13.00 hores serà el 85 Concurs de Paelles per a penyes en l’avinguda de la Murá. En el recinte de la Marxa, a les 16.00 hores, hi haurà tardeo Vila-real Remember Fest, i a les 18.30 hores serà el bou per la Vila. Diverses discomòbils organitzades per les penyes i l’ajuntament inundaran de música la ciutat a partir de les 23.30 hores.

Un altre dels actes més significatius de les festes serà aquest diumenge, amb la missa en honor a la Mare de Déu a les 18.30 hores a l’església Arxiprestal i la posterior processó pels carrers. I el dilluns, a les 21.00 hores, serà la tradicional Xulla, declarada d’Interés Turístic Provincial.

El dimarts, 5 d’agost, a les 20.30 hores arrancarà el Concurs d’Empedrats en el recinte de la Marxa, amb l’actuació de l’orquestra Panorama a partir de les 23.00 hores. I per a acte popular també se celebra, el dijous, la nit de penyes amb tombet de bous en el recinte de la Marxa, a partir de les 21.30 hores, que finalitzarà amb l’orquestra Vendetta i Scanners.

Per al divendres 8 de setembre, a les 21.00 hores, el parc de la Maiorasga acollirà el Macrosopar de pa i porta dels veïns i veïnes, amb tiquets per un euro. A les 00.00 hores començarà l’ElectroLatino macrofestival en el recinte de la Marxa.

A més dels actes taurins del dissabte 9, també destaca el concert gratuït d’Efecto Pasillo, que serà a les 23.30 hores al parc de la Maiorasga.

Aquests són els actes més destacats del programa de festes, però pots consultar-los tots els previstos de l’1 al 17 de setembre en aquest enllaç.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari