Vila-real aterra en Fitur amb la primera fira Turesport

Vila-real aterra en Fitur amb la primera fira Turesport
19/01/2022 -

Vila-real ha presentat hui en Fitur la primera edició de la fira provincial de turisme i esport Turesport, que se celebrarà del 26 al 29 de maig en el paratge del Termet de la Mare de Déu de Gràcia i que convertirà la ciutat en l’aparador de tota l’oferta de turisme esportiu de les comarques castellonenques. El regidor de Turisme, Diego A. Vila, ha desgranat els detalls de la celebració d’aquest esdeveniment turístic singular, que ha presentat en Ifema com a principal reclam de Vila-real a la Fira Internacional de Turisme de Madrid, Fitur 2022. El regidor de Turisme ha subratllat que Turesport és una fira que uneix “esport, educació i turisme”, sota el paraigua de la marca de Ciutat de la Salut i l’Esport. “Reunirem clubs, empreses i esdeveniments, i posarem a disposició les instal·lacions esportives de Vila-real per a continuar promocionant el turisme esportiu de la província”, ha apuntat Diego A Vila. “L’elecció de Vila-real com a seu d’aquesta primera fira provincial és fruit de l’esforç realitzat durant els últims deu anys per a reforçar la xarxa d’instal·lacions esportives i augmentar l’oferta de competicions i esdeveniments, de la mà de la gran fortalesa que suposen per a la ciutat els nostres clubs i esportistes, amb el Villarreal CF i els nostres olímpics Sebastián Mora i Pau Torres com a referents de l’esport local”, afig.

El director de Turesport, Pedro Nebot, ha explicat que la fira s’ha dissenyat com un esdeveniment experiencial que serà “el punt de trobada de les més de 70 empreses de turisme esportiu i actiu de la província”. L’enclavament triat és el paratge del Termet, ja que compta amb zones naturals, d’asfalt i aigua, on s’exhibirà tota l’oferta, de manera que els visitants puguen gaudir d’aquesta fira vivencial i practicar les diferents disciplines esportives i activitats. Turesport comptarà també amb una zona professional per a facilitar el contacte entre visitants, empreses i institucions, que estarà situada en la zona de Cavallerisses. Així mateix, en el Centre de Congressos El Molí es realitzaran també presentacions, conferències i altres activitats en el marc d’aquesta primera trobada d’empreses a la Comunitat Valenciana, amb la finalitat de “promoure sinergies entre les mateixes empreses de la zona, visitants i proveïdors”, segons Nebot. A més, en el vessant educatiu, Turesport donarà a conéixer els beneficis de totes les activitats i les possibilitats d’un futur laboral per a estudiants de l’àmbit esportiu i turístic.

La fira experiencial estarà dividida en diverses zones: en la part esquerra del paratge se situaran les empreses d’esports de naturalesa (senderisme, cicloturisme, tir amb arc, zones d’entrenament funcional, golf, etc); en la part dreta es promocionaran els esdeveniments esportius de la província; en l’assut i el pont sobre el Millars s’instal·laran les zones d’escalada i cordes; el pàrquing serà l’aparador per a les empreses de motor mentre que en la piscina i el riu es podrà gaudir d’activitats aquàtiques (caiac, submarinisme, paddle surf, tirolines aquàtiques). La fira també comptarà amb oferta d’allotjaments turístics i una àrea per a les activitats d’equitació en el passeig Botànic Calduch.

Finalment, el regidor de Turisme ha recordat que “al costat dels nostres clubs i esportistes locals, la gran fortalesa de Vila-real, i el que ens converteix en un destí atractiu per a tota mena de competicions, campus o clínics esportius, són els 76.000 metres quadrats d’instal·lacions esportives amb els quals comptem, en una xarxa que s’ha triplicat en els últims 10 anys”. Tres piscines cobertes i una a l’aire lliure, cinc pavellons esportius (un pavelló per cada 10.000 habitants) i 17 camps de futbol, comptant les instal·lacions del Villarreal CF, resumeixen l’aposta que l’equip de govern ha fet en aquesta última dècada per la marca de Ciutat de la Salut i l’Esport. Vila també ha recordat l’any esportiu clau que ha suposat 2021 per a Vila-real, amb la victòria del Villarreal CF a l’Europa League, l’ascens del Villarreal CF femení, i els assoliments olímpics de Sebastián Mora i Pau Torres. A més, el regidor de Turisme s’ha mostrat esperançat de poder recuperar prompte el ritme pre pandèmia d’esdeveniments esportius, amb 120 anuals, i més de 21.000 participants. “El turisme esportiu és un sector en auge que hem de continuar potenciant”, conclou.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari