Vila-real atorgarà 47.500 euros en ajudes a associacions de veïns

Vila-real atorgarà 47.500 euros en ajudes a associacions de veïns
08/08/2021 -

La Regidoria de Participació Ciutadana ha publicat la convocatòria de subvencions a les associacions de veïns corresponents a 2021, de les quals podran beneficiar-se les diferents entitats veïnals registrades a la ciutat, així com la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes. La convocatòria d’enguany ascendeix a 47.500 euros, quantitat que suposa pràcticament el doble de les subvencions convocades fa 10 anys, quan es van destinar a les associacions de veïns un total de 24.228 euros.

“Les associacions de veïns són una part fonamental de l’entramat social de Vila-real. Representen als nostres barris, la nostra ànima de poble en eixa dicotomia poble-ciutat que ens fa únics. Són, a més, un instrument fonamental per a la participació ciutadana i, per tant, per al foment dels valors democràtics”, valora la regidora de Participació Ciutadana i Proximitat, Miriam Caravaca. “Per això”, afegeix, “una de les nostres prioritats ha sigut sempre ajudar a aquestes entitats, ja siga a través d’aquestes subvencions anuals, que hem anat reforçant i incrementant fins a quasi multiplicar per dos les ajudes en 10 anys, o d’un altre tipus de projectes, amb l’objectiu últim que puguen continuar exercint la veu dels veïns i veïnes i fomentant els valors de convivència i comunitat que ens identifiquen”.

A més d’incrementar les ajudes, en els últims anys s’ha millorat també l’ordenança per a facilitar la liquiditat a les entitats. D’aquesta manera, les associacions de veïns que resulten beneficiàries de les ajudes percebran un 80% de la quantitat consignada -38.000 euros- a la concessió de la subvenció i el 20% restant -9.500 euros- en un segon pagament, a la justificació de les activitats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari