Vila-real avala per unanimitat l'adquisició de sòl per a la supressió de la depuradora de Vora Riu

Vila-real avala per unanimitat l'adquisició de sòl per a la supressió de la depuradora de Vora Riu
26/10/2021 -

El Ple de l’Ajuntament de Vila-real ha aprovat per unanimitat un tràmit necessari perquè l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals (EPSAR) execute el projecte de supressió de la depuradora de Vora Riu i la construcció d’una nova connexió amb la depuradora d’Almassora. Amb el suport de tots els grups municipals, el Ple ha donat llum verda a l’expedient de crèdits extraordinaris amb el qual es finançarà l’expropiació de terrenys per a fer possible una millora en la canalització d’aigües residuals en el marc del projecte de supressió de la depuradora de Vora Riu.

El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, ha detallat que l’import de l’expedient de crèdits ascendeix a 170.000 euros, amb els quals es pagarà l’expropiació de sòl a 14 propietaris per a posar el terreny a la disposició de l’EPSAR. Obiol ha detallat que el consistori ja tenia reservada aquesta quantitat i que els retards en l’execució del projecte d’eliminació de l’estació depuradora de Vora Riu són “imputables a l’EPSAR, pel fet que aquest organisme ha optat per sotmetre aquest projecte a una avaluació ambiental complexa, la qual cosa ha provocat demores”.

Cal recordar que l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals ha previst una inversió de 2,8 milions que donarà una solució definitiva a una estació obsoleta, insuficient i amb repercussions ambientals importants. De fet, la depuradora de Vora Riu, construïda en 1978, arrossega greus deficiències, que no tenen solució, i que costen cada any al voltant de 90.000 euros a l’Ajuntament de Vila-real per cànon d’abocaments.

També per unanimitat ha tirat avant l’aprovació dels festius locals de 2022 que, com és habitual, seran el 17 de maig, festivitat del patró Sant Pasqual, i el 26 de desembre, dia de Sant Esteve.

Com a declaració institucional s’ha aprovat la proposta de la Regidoria de Comerç per a mostrar el suport de la corporació a la declaració del 25 d’octubre com a dia del comerç local a la Comunitat Valenciana.

Amb el vot favorable de tots els grups municipals a excepció de Vox s’ha aprovat la moció amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, que se celebrarà el pròxim 25 de novembre.

La sessió plenària ha estat presidida per la primera tinenta d’alcaldessa i alcaldessa en funcions, Silvia Gómez, davant l’absència de l’alcalde, José Benlloch, que en aquests dies es troba a Estrasburg exercint les seues funcions com a president de la delegació espanyola del Congrés de Poders Locals i Regionals del Consell d’Europa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari