Vila-real avança en la creació del primer Punt de Trobada Familiar de la ciutat

L’Ajuntament iniciarà en breu els treballs d’adequació del local llogat com a ubicació provisional del servei per a evitar desplaçaments a Castelló, mentre es construeix la seu definitiva a l’antiga estació de la Panderola

Vila-real avança en la creació del primer Punt de Trobada Familiar de la ciutat
16/03/2022 -

L’Ajuntament de Vila-real avança en la creació del primer Punt de Trobada Familiar de la ciutat, amb un equip de set professionals dotats per la Conselleria que, de moment, estan prestant ja el servei en instal·lacions de Castelló. Per a evitar desplaçaments, i a l’espera de comptar amb la seu definitiva en l’annex de l’antiga estació de la Panderola -al costat de la nova seu de Creu Roja-, la Regidoria de Serveis Socials ha llogat un entresol que, en un termini d’un mes, s’adequarà a les exigències de la Generalitat i es dotarà del mobiliari necessari per a l’atenció als menors.

L’entresol, situat al carrer d’Aragó número 8, pròxim al parc infantil del carrer de Mallorca i al Museu de la Ciutat Casa de Polo, compta amb 101 metres quadrats de superfície. “Des que vam adjudicar el lloguer el mes de gener passat, hem estat treballant en el projecte i memòries necessàries per a adequar l’espai a les exigències de la Conselleria i en breu podrem ja iniciar les obres, amb l’objectiu que l’equip d’atenció especialitzada puga situar-se com més prompte millor a Vila-real i evitar així desplaçaments a les famílies de la ciutat i de la nostra zona d’influència que requereixen del servei”, assenyala l’alcalde, José Benlloch. El lloguer, de 605 euros mensuals amb impostos inclosos, s’ha formalitzat per un període d’un any prorrogable a dos, ja que la intenció de l’equip de govern municipal és instal·lar el Punt de Trobada Familiar en l’antiga seu de la Panderola, en la part de l’edifici que no està ocupada per la nova seu comarcal de Creu Roja. La seu definitiva compta amb el vistiplau de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i es contempla en el pla Convivint de la Generalitat, que suposa que l’Ajuntament assumeix la redacció del projecte i el Consell, el finançament de les obres.

“En aquests moments, estem ja ultimant el projecte per a poder adequar aquest espai a les condicions que han de complir els punts de trobada familiar, però no hem volgut esperar a comptar amb la ubicació definitiva i ja tenim llogat un local provisional perquè les famílies i els menors que fan ús d’aquest servei no hagen de desplaçar-se a Castelló, més encara tenint en compte l’actual conjuntura internacional i els possibles problemes amb proveïdors que puguen produir-se”, argumenta Benlloch.

El Punt de Trobada Familiar és un servei que presta temporalment atenció professional especialitzada per a facilitar que els xiquets, les xiquetes i els adolescents puguen mantindre relacions amb els seus familiars o persones reunides durant els processos i les situacions de separació, divorci, protecció d’infància i adolescència o altres supòsits d’interrupció de la convivència familiar. Segons el conveni de col·laboració, la Generalitat assumeix la dotació de personal del servei, mentre que l’Ajuntament ha de proporcionar la ubicació i fer-se càrrec de les despeses de manteniment. El personal que atendrà el recurs de Vila-real, adjudicat ja per la Generalitat i prestant servei des de fa uns mesos a Castelló, està format per un psicòleg, un tècnic en Integració Social, auxiliar administratiu, educador, treballador social, un advocat i un tècnic superior en Promoció de la Igualtat de Gènere. “Demanem disculpes i un poc de paciència a les famílies per les molèsties que els desplaçaments a Castelló puguen generar-los, però ja estem en marxa perquè, prompte, puguen rebre l’atenció a Vila-real”, conclou.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari