Vila-real blinda l'aliança amb la societat en el nou pressupost a través de 60 convenis amb 53 entitats

Vila-real blinda l'aliança amb la societat en el nou pressupost a través de 60 convenis amb 53 entitats
06/01/2022 -

L’Ajuntament de Vila-real manté en el nou pressupost l’aliança amb la societat civil que durant l’última dècada ha consolidat en forma de convenis amb entitats dels àmbits social, cultural i econòmic. El compromís amb els col·lectius que, al costat del consistori, treballen en la construcció de la nova Vila-real del segle XXI es tradueix en la signatura d’un total de 60 convenis amb 53 entitats, que estan reflectits en el pressupost. “Els pressupostos d’aquest nou any estan dissenyats des de la prudència i responsabilitat, però al mateix temps responen, dins de l’estret marge de possibilitats per la complicada situació econòmica de l’Ajuntament, a l’aposta a la nostra ciutat per les persones, les oportunitats, la millora de la qualitat de vida a través d’una millor prestació dels serveis públics, el suport a l’empresa local i el comerç, la mobilitat, la sostenibilitat, la cura del nostre patrimoni i tot això a través d’una àmplia participació ciutadana i l’aliança amb la societat civil”, assegura l’alcalde, José Benlloch.

Els 60 convenis estan reflectits en els capítols 4 i 7 dels comptes de 2022, al costat de les partides previstes per a les diferents subvencions i ajudes que concedeix l’Ajuntament de Vila-real, fins a arribar a un muntant total que supera els 3 milions d’euros (2.852.645 euros del capítol 4 i 153.000 euros del capítol 7). “L’aliança amb la societat que hem teixit durant aquests deu anys és un dels assoliments més importants per a aquest equip de govern perquè sens dubte les associacions, col·lectius i institucions que treballen dia a dia en els seus diferents àmbits són els nostres millors aliats en la construcció d’aquesta nova Vila-real que es mou, renaix i avança de nou”, afirma Benlloch. “A Vila-real tenim la gran sort de comptar amb un teixit associatiu amb el qual treballem braç a braç per a arribar allí on l’Ajuntament no arriba i per a impulsar nous projectes que facen de Vila-real una ciutat cada dia més moderna, sostenible, integradora i solidària, dinàmica, viva, i que aposta pel coneixement i la innovació per a continuar creixent”, subratlla l’alcalde, qui recorda que els convenis amb entitats abasten àmbits com la cultura, les tradicions, l’esport, la solidaritat i la inclusió social, la innovació, la promoció econòmica, l’educació, la sanitat, l’agricultura, l’ocupació, les festes o la cooperació, entre altres.

Així les coses, el pressupost manté el gruix de convenis de col·laboració i incorpora tres nous corresponents a l’àrea de Serveis Socials. Com ja va avançar la primera tinenta d’alcalde i regidora responsable d’aquest departament, Silvia Gómez, s’incorporaran tres nous acords amb l’Associació de Persones Sordes de Vila-real (Apesovil), la Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (Cocemfe) i l’Associació de Voluntaris d’Acolliment Familiar (Avaf). En total, la suma d’aquests tres convenis ascendeix a 23.000 euros.

El Ple de l’Ajuntament de Vila-real aprovarà el pròxim 11 de gener els nous pressupostos, que s’han dissenyat amb tres objectius centrals: garantir, millorar i mantindre els serveis municipals, incorporant els projectes que encara no han pogut executar-se per l’alentiment que ha suposat el virus; la reducció del deute municipal, que en aquest moment supera el 68%, per a rebaixar-lo fins el 57%; i finalment, assegurar que l’Ajuntament estiga preparat per a continuar lluitant contra el virus i els seus efectes a nivell econòmic i social.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari