Vila-real celebra la Festa del Termet 2022 amb orxata, fartons i serenata

Aquest cap de setmana es recupera la programació d’aquesta festa en honor a la Verge de Gràcia

Vila-real celebra la Festa del Termet 2022 amb orxata, fartons i serenata

La Festa del Termet de Vila-real 2022 donarà la benvinguda a l’estiu i la ciutat recuperarà, així, una de les seues tradicions més arrelades amb total normalitat. Veïns i veïnes podran honrar a la Verge de Gràcia recuperant actes tradicionals i gaudint d’un esmorzar popular d’orxata i fartons aquest dissabte i diumenge (2 i 3 de juliol).

“No pot faltar en el nostre calendari de tradicions. Ens sentim molt orgullosos de poder recuperar la seua essència i potenciar-la amb la col·laboració d’entitats i associacions que ens ajuden a mantenir viu el nostre cor de poble”, ha destacat Noelia Samblás, regidora de Tradicions de Vila-real.

Samblás ha recordat que es tracta d’una “festivitat entranyable”, que “a més de marcar l’inici de l’estiu, ens uneix entorn de la devoció per la nostra patrona i ens permet gaudir del gran tresor ambiental, etnològic i patrimonial que tenim en l’ermitori de la Verge de Gràcia“.

Festa del Termet de Vila-real

La Festa del Termet de Vila-real 2022 se celebra el 2 i 3 de juliol en la plaça del Pastoret del Termet amb la Verge de Gràcia com a protagonista. Les associacions i entitats socials i l’Ajuntament han anunciat la programació.

Per al dissabte 2 de juliol, a les 19.00 hores, es podrà gaudir de la XVI Serenata a la Verge de Gràcia a càrrec de l’Associació de Filles de María del Rosari amb la lectura de poemes de mossén Vicent Gimeno Estormell i música a càrrec del Cor de dones de l’associació. En aquest sentit, la regidora de Tradicions ha agraït la implicació de ‘Les Rosarieres’, cambreres de la Verge de Gràcia, en la recuperació d’aquest acte que no se celebra des de 2018.

En el cas del diumenge 3 de juliol, a les 08.30 hores, se celebra el Rosari de la Divina Aurora amb importants novetats. Tal com ha informat l’Ajuntament de Vila-real, ja no se celebrarà la processó des de l’església Arxiprestal, sinó que el rés del Rosari es realitzarà en el Termet, i les persones participants podran desplaçar-se fins allí amb un servei especial de l’autobús urbà Groguet que sale des de l’avinguda de la Murà a les 08.15 hores.

Després del Rosari, a les 09.30 hores començarà la missa i posterior processó amb la Verge de Gràcia, que podrà gaudir-se de la mà dels portadors de la patrona. A les 11.00 hores, el repartiment d’orxata i fartons refrescarà als assistents en la festa de benvinguda a l’estiu de Vila-real, que comptarà amb la música de la Unió Musical La Lira de Vila-real com a fermall d’or.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari