Vila-real tanca les primeres festes de Sant Pasqual sense mesures covid amb alta participació

Vila-real tanca les primeres festes de Sant Pasqual sense mesures covid amb alta participació
23/05/2022 -

Vila-real ha posat punt final a les festes en honor a Sant Pasqual, després de deu dies d’actes, amb el tradicional castell final de festes i amb un balanç de participació positiu. El regidor de Festes, Diego A. Vila, i el comissari principal cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, han presentat el balanç final de festes, amb més de 200 actes organitzats, marcats per una alta participació de veïns i veïnes. Quant al balanç de les penyes, s’han registrat un total de 57 queixes per molèsties, sense que s’haja hagut de procedir al tancament de cap casal.

“Les festes han sigut tot un èxit de participació, tant en les actuacions musicals, els concursos de paelles i empedrats o el sopar de veïns en la qual van participar unes 2.000 persones”, ha assegurat el regidor, qui també ha destacat que “en els actes taurins l’únic incident greu ha sigut l’enganxada del dimecres durant el tancament, però per sort, el ferit evoluciona favorablement”.

Diego Vila ha agraït el treball de tots els col·lectius que han fet possible aquestes festes, com la Comissió de Penyes, les forces i cossos de seguretat, Protecció Civil, Creu Roja, Serveis Públics, i especialment a la Junta de Festes per la labor de preparar aquestes festes, “malgrat la incertesa generada per la situació sanitària”. Sobre aquest tema, ha recordat que “fins fa pocs mesos no es podia saber baix quines condicions i amb quines mesures ens anàvem a trobar aquestes festes, però gràcies al treball de tots aquests col·lectius ha sigut possible la volta d’unes festes que han sigut tot un èxit de públic”.

En el balanç policial de les penyes, José Ramón Nieto ha qualificat les festes “dins de la normalitat” amb un total de “57 queixes per molèsties de penyes, sobretot el primer dissabte de les festes i el segon cap de setmana, causades pel soroll o la brutícia i que en la majoria de casos s’han solucionat sense problemes i no s’ha hagut de cridar a l’ordre a cap penya ni procedir al tancament de cap casal”. Quant a les denúncies imposades destaquen les aplicades per alcohol i drogues, amb set i huit sancions respectivament i nou intervencions per baralles. Sobre el nombre de penyes, Nieto ha recordat que enguany ha augmentat el número amb 35 noves inscripcions, que sumades a les ja existents fan un total de 480 penyes registrades.

D’altra banda, el regidor de Festes ha reconegut que encara que el balanç de participació és positiu, també “hem de ser honestos i fer autocrítica”, a causa dels incidents o molèsties causades pel comportament incívic d’algunes persones durant les festes pertorbant el descans dels veïns i veïnes i generant fem i fins i tot desperfectes en les zones urbanes. Per aquest motiu i per a evitar que problemes com aquests es repetisquen en el futur, Vila recorda que des de l’Ajuntament es treballa en la Comissió informativa especial de convivència amb les penyes, presidida per la regidora de Seguretat Pública, Silvia Gómez, que en les pròximes setmanes reprendrà les reunions per a continuar treballant amb l’objectiu de crear una ordenança especial per a regular l’activitat dels casals durant tot l’any.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari