Vila-real completarà la zona enjardinada de Botànic Calduch i rehabilitarà l'alqueria

Vila-real completarà la zona enjardinada de Botànic Calduch i rehabilitarà l'alqueria
21/02/2021 -

La Regidoria de Territori treballa ja en el projecte per a completar l’enjardinament del solar municipal de Botànic Calduch així com la rehabilitació de l’alqueria que se situa en aquesta parcel·la. L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, i el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, han realitzat una visita al costat de tècnics municipals i han anunciat que convocaran a l’associació de veïns per a explicar aquesta actuació urbanística l’objectiu de la qual és dignificar aquest espai complint una reivindicació històrica del barri. La proposta de l’equip de govern implica destinar els diners del Pla 135 de la Diputació de Castelló, sumant una aportació municipal per a invertir prop de 300.000 euros en el projecte.

Benlloch ha assenyalat que “som conscients que aquest solar no està en condicions i lamentem no haver pogut emprendre abans aquest projecte, però la situació econòmica de l’Ajuntament és molt delicada perquè en aquest moment no sols gestionem la crisi de la covid-19 sinó que arrosseguem també les dues crisis que ens va deixar el PP en herència: la del deute i la de l’urbanisme”, ha apuntat l’alcalde. Precisament Benlloch recorda que aquests terrenys Botànic Calduch són “un dels exemples de l’herència enverinada de l’urbanisme que trobem en arribar al govern”. D’una banda, “en 2010, el PP va ocupar part del sòl de manera il·legal, sense pagar al propietari, per a construir un jardí i ara aquest equip de govern està lluitant perquè els veïns no perden aquesta zona verda perquè una sentència judicial obligava a retornar el sòl al seu propietari a causa de la mala gestió dels populars”, relata l’alcalde.

D’altra banda, en 2015, l’actual govern va fer front, a través d’un préstec, al pagament d’un milió d’euros pels terrenys annexos al jardí “també a conseqüència d’un ’empastre’ més de la gestió urbanística del Partit Popular”, indica. Aquests solars seran ara objecte d’aquesta actuació urbanística per a solucionar els problemes de salubritat i dignificar un espai que està situat a pocs metres del col·legi Botànic Calduch.

El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, apunta que “en el moment d’adquirir aquests terrenys hi havia en la zona diverses alqueries en molt mal estat i finalment vam decidir conservar una d’elles, pel seu valor etnològic, que ara rehabilitarem com a part d’aquest projecte”. A més, la intervenció contempla l’enjardinament del terreny per a integrar-lo amb la zona verda ja existent. Segons Obiol, es planteja un jardí de tipus mediterrani, amb un baix cost de manteniment, així com una zona de parc caní per a donar servei als propietaris de mascotes d’aquesta zona de la ciutat. El jardí s’integraria amb la zona verda ja urbanitzada i a més es rehabilitaria l’alqueria per a donar-li algun ús d’interés general, prioritzant l’eficiència energètica i l’ús de noves tecnologies. El cost global de la intervenció, segons l’edil de Territori, podria rondar els 300.000 euros. Amb tot, un dels primers passos que vol donar l’equip de govern és convocar a l’associació de veïns del barri Botànic Calduch per a explicar el projecte i escoltar les propostes dels residents en llaures el major consens possible entorn d’aquest projecte.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari