Vila-real aconsegueix una subvenció de 175.000 euros per a l’Aplec de Temps Lliure

arxiu

Vila-real aconsegueix una subvenció de 175.000 euros per a l’Aplec de Temps Lliure
31/01/2022 -

L’Aplec de Temps Lliure tornarà enguany per a facilitar la conciliació familiar després de dues edicions en blanc degut a la situació de la pandèmia. A més, per primera vegada, la Regidoria de Serveis Socials comptarà amb una subvenció per a desenvolupar aquesta proposta d’activitats extraescolars per a xiquets i xiquetes en períodes no lectius. Així ho ha anunciat la regidora responsable de l’àrea, Silvia Gómez, qui ha detallat que l’Ajuntament de Vila-real ha aconseguit una ajuda de 174.982 euros a través de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, que es finança amb càrrec al Pla Corresponsables del Ministeri d’Igualtat. “L’Aplec de Temps Lliure és una activitat que afavoreix la conciliació familiar i ajuda als pares i mares en la cura dels més xicotets durant els períodes de vacances escolars”, indica Gómez. La regidora afig que “lamentablement, en 2020 i 2021 no hem pogut dur a terme aquesta iniciativa, davant la impossibilitat de prestar el servei de manera habitual a causa de les restriccions per la covid-19”.

En aquest moment, en vista dels actuals protocols sanitaris, la Regidoria de Serveis Socials treballa ja en la convocatòria de l’Aplec de Temps Lliure per a les vacances de Pasqua, així com de cara a l’estiu i a les vacances de Nadal d’aquest 2022. “La nostra intenció és tornar a oferir a les famílies aquesta proposta d’activitats lúdiques per a xiquets i xiquetes, i per això estem ja perfilant la recuperació de l’Aplec, sobre la base de la normativa actual per la pandèmia”, subratlla Silvia Gómez. La regidora ha explicat a més que “seguint amb la nostra màxima d’aprofitar totes les oportunitats que estan al nostre abast per a l’obtenció de subvencions, hem aconseguit una ajuda de prop de 175.000 euros gràcies als fons que la Generalitat Valenciana gestiona del Pla Corresponsables del Ministeri d’Igualtat, que destinarem a la realització d’aquest programa de temps lliure per als escolars”. Cal recordar que en 2021, davant la impossibilitat de celebrar l’Aplec de Temps Lliure en condicions habituals a causa de les restriccions per la pandèmia, l’Ajuntament va optar per reforçar l’oferta esportiva a l’aire lliure, amb 1.600 places en l’Escola Esportiva i l’Estiu Actiu.

Silvia Gómez s’ha mostrat molt satisfeta per la subvenció obtinguda que “serà de gran ajuda per a poder reactivar l’Aplec de Temps Lliure i que suposa un alleujament per a les arques municipals en un moment tan difícil perquè a l’herència de l’urbanisme i el deute del PP que ja sumen més de 50 milions d’euros pagats en deu anys, hem d’afegir l’impacte que ha tingut la covid-19 en les arques municipals, amb quasi 4,5 milions d’euros destinats en 2020 i 2021 a pal·liar els efectes de la pandèmia”.

Precisament el Pla Corresponsables llançat pel Ministeri d’Igualtat es convoca per primera vegada per a pal·liar els efectes que la pandèmia ha tingut en les famílies des del punt de vista de la cura dels menors. El pla té com a objectiu “facilitar la conciliació de les famílies amb xiquetes, xiquets i joves menors de 14 anys des d’un enfocament d’igualtat entre homes i dones, alhora que crear ocupació de qualitat en el sector de les cures, i dignificar i certificar l’experiència professional de cura no formal”. Per a implementar les ajudes d’aquest pla, la Generalitat Valenciana va publicar el decret de 5 de novembre, d’aprovació de les bases reguladores per a la concessió directa de subvencions als ajuntaments per al desenvolupament del projecte ‘Borses de cura professional per a famílies amb filles i fills menors de 14 anys’, a través de les quals Vila-real ha aconseguit prop de 175.000 euros de subvenció.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari