Vila-real coordina amb Càritas i Creu Roja tots els recursos disponibles davant l'arribada dels primers refugiats d'Ucraïna

Vila-real coordina amb Càritas i Creu Roja tots els recursos disponibles davant l'arribada dels primers refugiats d'Ucraïna
09/03/2022 -

L’Ajuntament de Vila-real ha celebrat aquest matí una nova reunió de la mesa de coordinació permanent del Pla municipal de coordinació de l’ajuda humanitària-crisi Ucraïna amb la participació d’entitats i serveis municipals per a posar tots els recursos existents a la disposició de les primeres persones refugiades que han arribat ja a la ciutat. La reunió, presidida per l’alcalde, José Benlloch, ha comptat amb la participació de les entitats Càritas i Creu Roja, així com dels departaments de Policia Local, Protecció Civil i Serveis Socials, del responsable de l’oficina municipal de coordinació de l’ajuda humanitària, del regidor de Solidaritat, Cooperació i Integració, Álvaro Escorihuela, i de la primera tinenta d’alcalde i regidora de Serveis Socials, Silvia Gómez.

Gómez ha explicat que en la trobada s’han posat sobre la taula tots els recursos amb els quals compta cada entitat, així com el mateix Ajuntament, amb la finalitat que “tots estiguen a la disposició de les famílies refugiades que estan ja a la nostra ciutat”. En aquests moments, un total de 14 persones –totes elles dones i menors- han arribat a Vila-real fugint de la guerra a Ucraïna i han sigut acollides en llars vila-realenques sense que ara com ara haja sigut necessari habilitar espais municipals o d’un altre tipus per al seu allotjament. Entre els primers recursos als quals ja han tingut accés aquests refugiats està l’escolarització dels menors, “un procés que ja hem iniciat”, segons apunta. La mesa de coordinació permanent del Pla municipal d’ajuda humanitària-crisi Ucraïna es reunirà cada divendres a les 9.30 hores presidida per l’alcalde i coordinada pels regidors Silvia Gómez i Álvaro Escorihuela.

La primera tinenta d’alcalde ha agraït la “total predisposició a col·laborar per part de les entitats socials de la ciutat, així com l’excel·lent treball que estan realitzant les associacions de veïns, en les seus dels quals s’ha centralitzat la recepció de l’ajuda humanitària, en coordinació amb l’Ajuntament a través de l’oficina municipal creada expressament”. Gómez ha lloat també l’ona de solidaritat ciutadana i el treball dels departaments municipals per a fer possible aquest pla municipal de coordinació de l’ajuda humanitària. En aquest sentit, ha remarcat el bon resultat de l’oficina, situada en la seu de Protecció Civil, i amb la qual es pot contactar a través del correu crisisucrania@vila-real.es i el telèfon 619 40 32 73.

Precisament en la reunió d’aquest matí, també s’ha explicat a les entitats el protocol que té l’Ajuntament per a la recollida d’ajuda humanitària, amb la col·laboració de les associacions de veïns, i també per a la recepció de refugiats i l’atenció de les necessitats que es produïsquen amb l’arribada d’aquestes persones. Sobre aquest tema, l’oficina de coordinació està ja en procés de contactar amb les famílies que han acollit als refugiats en els seus habitatges per a recaptar les possibles necessitats tant de productes d’alimentació com d’una altra mena de recursos materials o socials.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari