Vila-real crearà una Junta de Coordinació de Festivals per a consolidar aquest producte cultural i turístic

Vila-real crearà una Junta de Coordinació de Festivals per a consolidar aquest producte cultural i turístic
20/01/2020 -

L’Ajuntament de Vila-real treballa en la creació d’un nou òrgan de coordinació que implicarà els festivals que se celebren anualment a la ciutat amb l’objectiu d’unir esforços i generar sinergies que contribuïsquen a la consolidació d’un potent producte cultural i turístic. Aquest òrgan s’incardina en l’estratègia de la marca de Ciutat de Festivals, Congressos i Esdeveniments, que precisament centrarà enguany la promoció de Vila-real en la Fira Internacional de Turisme de Madrid (Fitur).

L’alcalde, José Benlloch, ha anunciat la creació d’una Junta de Coordinació de Festivals durant la reunió que ha mantingut, al costat dels regidors de Turisme, Diego A.Vila, Cultura, Rosario Royo, i Joventut, Anna Vicens, amb responsables dels esdeveniments artístics que acull la ciutat.

“Vila-real compta amb al voltant d’una vintena de festivals repartits al llarg de l’any, una oferta que hem anat generant de la mà del talent i l’esforç d’artistes i empresaris culturals del nostre territori, i que ens ha permés posicionar-nos com una ciutat referent en cultura i atraure públic d’altres localitats; però ara hem de fer un pas més per a millorar la coordinació i generar sinergies que ens ajuden a potenciar encara més aquest producte cultural i turístic”, ha explicat l’alcalde.

Dins d’aquesta nova estratègia de treball, el primer pas ha sigut convocar una trobada amb els directors i representants dels festivals, en el qual l’alcalde ha detallat les funcions d’aquesta nova Junta de Coordinació de Festivals. Aquest òrgan es convocarà tant a principis com a la fi de cada any de manera que funcione com un espai de diàleg, coordinació i col·laboració entre els diferents festivals. A més dels directors dels esdeveniments artístics que s’organitzen cada any a Vila-real, també formaran part d’aquesta junta els representants de les regidories implicades en l’organització d’aquests festivals, com són Cultura i Turisme.

En la reunió han estat presents David Eres Brun, director de la Setmana Tàrrega; Irene Cabedo, representant del Festival Coral; Josep Gil, director del Festival d’Òpera; Pasqual Arnal, director de TEST; Vicent Colonques, director de Real Jazz; Sonia de la Vega, directora de Cineculpable; Alfredo Sanz, director de Laquima Vere; Pau Ayet, director de FITCarrer Vila-real i Pascual Arrufat i Pascual Tomás, directors de FEN Festival.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari