Vila-real destina prop del 10% del pressupost a l'àrea social i reforça l'ajuda a la població vulnerable

Vila-real destina prop del 10% del pressupost a l'àrea social i reforça l'ajuda a la població vulnerable
12/01/2022 -

El pressupost municipal aprovat aquest dimarts pel Ple dona continuïtat a la senda iniciada per l’equip de govern per a assegurar l’atenció social als qui més ho necessiten. Els comptes d’aquest 2022 responen a la premissa de no deixar a ningú arrere amb 4.953.000 euros dedicats a l’àrea social, una xifra que suposa prop del 10% del pressupost global, i que nodreix l’acció dels departaments municipals dedicats a donar cobertura a la població més vulnerable. La primera tinenta d’alcalde i regidora de Serveis Socials, Silvia Gómez, ha reiterat que “aquest equip de govern ha demostrat sempre el seu compromís social i de manera especial en els moments de crisis, en els quals és més necessari que mai assegurar una xarxa de protecció que permeta tirar avant a totes les persones en situació de dificultat”.

Aquesta atenció queda garantida en el pressupost a través de diferents àrees: d’una banda, la partida corresponent a la Regidoria de Serveis Socials, que ascendeix a 2.142.976 euros, i en la qual s’inclou la creació de noves places per a reforçar la plantilla del departament. De fet, l’ampliació del personal de Serveis Socials és una de les prioritats de la nova plantilla pressupostària de 2022, que també s’ha aprovat aquesta setmana en Ple. El programa de col·laboració i assistència a entitats socials compta amb 605.724 euros, que es destinen a continuar teixint l’aliança amb les associacions i col·lectius que treballen per la població en situació de vulnerabilitat o amb necessitats especials. Aquesta col·laboració es materialitzarà a través de 22 convenis amb entitats socials.

El pressupost de l’àrea social inclou a més 326.648 euros per a les ajudes d’emergència, que asseguren la resposta de l’Ajuntament a les necessitats bàsiques de les famílies amb menys recursos; cal destacar a més els 327.115 euros que el consistori destina al programa d’inserció soci laboral a través del centre Espardenyers, que ofereix atenció a menors vulnerables; el programa d’oci preventiu que desenvolupa la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) compta amb una dotació pressupostària de 229.310 euros; d’altra banda, 159.577 euros estan destinats al programa de convivència.

El servei de transport adaptat per a facilitar la mobilitat de col·lectius amb necessitats especials queda garantit amb una partida econòmica de 112.600 euros mentre que la dotació destinada al centre de dia Lluís Alcanyís per al tractament de conductes addictives i a altres serveis soci sanitaris que presta l’Ajuntament supera els 400.000 euros.

Finalment, en l’apartat social cal ressenyar també les ajudes a la cooperació i la solidaritat, que ascendeixen a 454.458 euros, i amb les quals l’Ajuntament fa possible el seu compromís amb l’ajuda al desenvolupament. Així mateix, la regidora Silvia Gómez incideix en una altra de les prioritats de l’equip de govern com és la lluita contra la violència de gènere i la defensa de les polítiques d’igualtat, que es plasma amb una injecció econòmica de 152.839 euros.

“Estem davant un pressupost amb un marcat caràcter social, que garanteix la prestació de serveis i l’atenció als més vulnerables, gràcies també a l’esforç de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives que, a través del nou contracte programa, injectarà més d’1,7 milions d’euros a Vila-real”, conclou Silvia Gómez, qui recorda que “aquest equip de govern mai escatimarà ni un euro per a donar resposta a les necessitats socials de la població”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari