Vila-real dissenya una xarxa de recàrrega de vehicles elèctrics amb un primer punt de càrrega

Vila-real dissenya una xarxa de recàrrega de vehicles elèctrics amb un primer punt de càrrega
19/02/2022 -

L’Ajuntament de Vila-real, a través del departament de Mobilitat, treballa des de fa mesos en la implantació d’una xarxa de recàrrega de vehicles elèctrics en diferents punts de la ciutat, per a incentivar d’aquesta manera la popularització de sistemes de mobilitat personal que no recórreguen a combustibles fòssils. El primer d’aquests punts s’està plantejant a l’entorn del futur intercanviador de transports, enfront de l’estació del ferrocarril, completant així el node intermodal de mobilitat sota criteris de sostenibilitat.

“L’aposta que ha fet aquest equip de govern per la mobilitat i en concret per fomentar mitjans de transport col·lectiu i personal respectuosos amb l’entorn és indiscutible”, recorda el regidor de l’àrea, Emilio M. Obiol. La construcció de la primera xarxa de carrils bici de Vila-real, la creació d’un servei d’autobús urbà completament gratuït i pioner, l’adquisició de la primera flota íntegrament elèctrica per als vehicles dels serveis municipals o la imminent construcció de l’intercanviador de transports enfront de l’estació són algunes de les accions implementades en els últims anys per a afavorir una millor mobilitat urbana. Accions a les quals se sumen la redacció del primer Pla de Mobilitat Urbana Sostenible o la mateixa creació de la regidoria, entre altres mesures.

En el marc d’aquest compromís amb la mobilitat sostenible i l’impuls a mitjans de transport respectuosos amb el medi ambient, una de les pròximes iniciatives del departament que lidera Obiol serà la instal·lació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics en diferents punts de la via pública. “A més del seu preu, un dels principals frens a l’expansió del vehicle elèctric és la dificultat d’accedir a punts de recàrrega. Malgrat això, la normativa estatal i europea és clara referent a universalitzar la mobilitat elèctrica com un dels pilars de la transició energètica per a frenar el canvi climàtic. Per això, és obligació també de les Administracions públiques afavorir, en la mesura de les nostres possibilitats, l’accés ciutadà a punts de recàrrega”, incideix Obiol. Amb aquest objectiu, el departament municipal de Mobilitat treballa ja en la creació d’una xarxa de “electrolineres” que arrancaria en els voltants de l’intercanviador de transports.

“El projecte d’intermodal enfront de l’estació, una vegada culminada la primera fase de reordenació i millora del pàrquing per part de Renfe, contempla la creació d’una estació per al nostre Groguet i els autobusos interurbans que presten servei a la ciutat, a més d’una base del servei de préstec de bicicletes, pàrquing de bicis, parada de taxis i una base per a càrrega de patinets. Un node de transports i mobilitat urbana sostenible, en els voltants de la qual volem incorporar també aquest primer punt de recàrrega elèctrica de la ciutat, completant així una àrea intermodal respectuosa amb el nostre entorn i les generacions futures”, detalla el regidor. El projecte inicial, que es regirà per un règim de concessió, contempla la creació de quatre places de recàrrega, una d’elles adaptada per a persones amb mobilitat reduïda.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari