Vila-real embellirà la paret annexa al pati d'Infantil del Pius XII amb un mural al·legòric sobre les tradicions locals

arxiu

Vila-real embellirà la paret annexa al pati d'Infantil del Pius XII amb un mural al·legòric sobre les tradicions locals
22/03/2021 -

El rei Jaume I, el ball de l’Anguilla, el Tirorí Tirorí, l’agricultura, la mona de Pasqua i moltes altres tradicions locals embelliran el mur del pati d’infantil del col·legi Pius XII amb el segell de les il·lustradores vila-realenques Laulaenlaseuatinta. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Vila-real donarà resposta a la petició traslladada per un grup d’alumnes del centre l’any passat en una carta dirigida a l’alcalde, José Benlloch, per embellir la paret del centre d’alzheimer, annexa al centre.

“L’alcalde va rebre el curs passat a un grup d’alumnes d’Infantil del col·legi Pius XII, que li van fer arribar una carta escrita i signada per ells mateixos per a demanar que es pintara un mural per a embellir la paret que dóna al pati d’Infantil, alçada durant la construcció del centre d’alzheimer annex al centre. Ha sigut un procés llarg i complicat, perquè es tracta d’una paret molt gran i d’accés difícil, però finalment, prompte procedirem a pintar el mural amb una al·legoria de les tradicions locals”, explica la regidora de Tradicions, Noelia Samblás, qui s’ha encarregat de les gestions per a fer possible la resposta a la petició dels escolars. Els propis xiquets i xiquetes, que ara cursen primer de Primària, participaran en una de les fases per a pintar el nou mural. “Les il·lustradores vila-realenques Laulauenlaseuatinta s’han encarregat del disseny i estem convençuts que als alumnes del col·legi Pius XII els encantarà, tant els dibuixos com l’experiència de poder participar en la materialització del mural”, agrega.

Malgrat les dificultats, la regidora i les il·lustradores han acordat amb les mestres del centre una solució per a poder donar resposta a les demandes dels alumnes. Per a això, s’ha decidit retirar el reixat de seguretat de la paret original del centre, que serà la que es pintarà amb l’al·legoria de les tradicions locals, amb unes dimensions de 2,3 metres d’alt per 22 de llarg. El mur del centre d’alzheimer es decorarà amb elements que donen continuïtat al disseny, encara que sense ocupar tota la paret, donada la impossibilitat d’utilitzar grues o bastides per la falta d’espai.

“L’alcalde es va comprometre amb els xiquets i xiquetes de Pius XII a millorar aquesta paret, que preocupava molt als escolars, i haver pogut atendre aquesta reivindicació dels més xicotets ens fa especial il·lusió, perquè és també una manera de demostrar-los que lluitar i treballar pel que ens preocupa té els seus fruits”, agrega Samblás. Per a això, el dibuix ideat per Laulaenlaseuatinta, als qui la regidora ha volgut agrair la seua col·laboració, fa un recorregut per la història i tradicions locals des de la fundació de la ciutat a la mona de Pasqua, la fira de Santa Caterina, l’agricultura, Carnestoltes o els Reis i el Tirorí, que tancaran el mural.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari